Malkaralı iş kadını, Hindistan ile ticaret yapacak

Malkaralı iş kadını Nurdan Altay, Hindistan'lı işa damları ile ticaret yapacaklarını belirtti.

Malkaralı iş kadını Nurdan Altay, Hindistan'lı işa damları ile ticaret yapacaklarını belirtti.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası'nda Hindistan'ın "The Associated Chamber Of Commerce And Industry Of India" şirketi sahibi Ketan Dewan, Malkara'lı sanayicilere şirketi ile Hindistan'ın ticaretini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

İşadamı Dewan, Hindistan ile Türkiye arasındaki ticareti, ürün kalitesini, işçi ücretlerini ve nakliye ücretlerini karşılaştırarak, şunları aktardı:

"Bizler, Hindistan'ın Türk iş adamları ile ticaret yapmasını istiyoruz. Pek yakın zamanda dünyanın ikinci büyük gücü olacağımıza inanıyorum. Bu güne kadar Hindistan ile ilgilenmediyseniz,ticaret yapmadıysanız, ya çok küçük düşünüyorsunuz, yada ticaret hacminde çok büyüksünüz."

Reklam
Reklam

İş kadını Nurdan Altay da, geçen hafta Tekirdağlı kadın girişimcileri olarak Hindistan'a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu ziyarette Ketan Dewan ile tanıştıklarını ifade etti.

Ketan Dewan'ın, Hindistan'da devletle birlikte iş yapan ticaret odası şeklinde bir resmi kuruluş olduğunu belirten Altay, şunları kaydetti:

"Hindistanlı iş adamları Türklerle iş yapmak istiyor. Bunu da Dewan aracılık yaparak sağlayacak. Hindistan'da iş gücü de çok ucuz. Kaliteli ürünler istiyorlar. Gıdadan tekstile, makine parçasından beyaz eşyaya kadar tüm ürünleri hem satabiliriz, orada da partner bulabilirsek üretebiliriz. Artık büyük düşünmek zorundayız. Risk alarak hem ülkeye, hem de istihdama katkı sağlayabiliriz. Türkiye'nin artık yatma lüksü yoktur. Üretici olmak zorundayız. Yediden yetmişe üretime katkı sağlamalıyız. Dış ülkelerde, gelişmekte olan ülkelerde pazar var. İş yapacak sanayici arıyorlar."

Toplantıya, bölgede faaliyet gösteren madenciler, gıda firması sahipleri, tekstil fabrikaları sahipleri ile süt ürünleri fabrikaları sahipleri olan sanayiciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: