Maltepe Belediyesi’ne senfoni orkestrası ihalesi nedeniyle operasyon yapılmış

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve yardımcısı Mehmet Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına...

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve yardımcısı Mehmet Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı operasyonun nedeninin, hizmet alımı yoluyla yapılan senfoni orkestrası konserlerinin ihaleleri olduğu belirtildi. 2009-2010 yıllarını kapsayan 3 senfoni orkestrası ihalesini Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün oğlu Evren Bingöl’ün ortağı olduğu ‘Artölye’ isimli firma almıştı. Toplam 825 bin TL’lik ihalelerle ilgili daha önce de Maltepe Belediyesi’ne 2010 Aralık ve 2011 Nisan aylarında da 2 kez operasyon düzenlenmiş, Kültür Müdürlüğü’ndeki bazı bilgisayarlara el konulmuştu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah Maltepe Belediye Başkanlığı’na operasyon düzenledi. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından aralarında Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl, Kültür Müdürü Faruk Süslü, Bilgi İşlem Müdürü Dilek Çelik, Destek Hizmet Müdürü Selim Dayıoğlu ve Basın Sorumlusu Zafer Yakut’un da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra ifadeleri alınmak üzere Kartal Adliyesi’ne götürüldü. Belediye Başkanı Mustafa Zengin belediye binası önünde bekleyen basın mensuplarına gözükmemek için arka kapıdan adliyeden ayrılırken diğer isimler belediye binasının yan kapısından minibüse bindirilerek götürüldü.
Maltepe Belediyesi’ndeki operasyonun nedeninin hizmet alımı yoluyla yapılan senfoni orkestrası konserlerinin ihaleleri olduğu belirtildi. 2009-2010 yıllarını kapsayan 3 senfoni orkestrası ihalesini Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün oğlu Evren Bingöl’ün ortağı olduğu ‘Artölye’ isimli firma almıştı. Toplam 825 bin TL’lik ihalelerle ilgili daha önce de Maltepe Belediyesi’ne 2010 Aralık ve 2011 Nisan aylarında da 2 kez operasyon düzenlenmiş, Kültür Müdürlüğü’ndeki bazı bilgisayarlara el konulmuştu. Kültürel etkinlikleri kapsayan ihalelerde ücretin yüksek tutulduğu, ihalelerin belediye çalışanlarının yakınlarına verildiği ve ihalelere fesat karıştırıldığı iddia edilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz