Maltepe'de baraka yangını

İSTANBUL (İHA) - Maltepe'de bir barakada çıkan yangın, korkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa zamandan söndürürken, yanan barakanın yakınında bulunan 2 katlı bir bina ise yanmaktan son anda kurtuldu.

Olay 02.30 sıralarında Cevizli Mahallesi Zuhal Caddesi üzerinde bulunan bir barakada meydana geldi. Barakada yaşayan bir kişinin içtiği sigaradan dolayı başladığı tahmin edilen yangın kısa zamanda büyüdü. Bağrışmaların ardından yükselen alevleri gören mahalle sakinleri hemen itfaiyeye haber verdi. Kısa zamanda olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Zaman zaman yükselen alevleri kontrol altına alan ekipler, içeride kalan kimsenin olup olmadığını araştırdı. Yapılan araştırmada bir kişinin yangının başlamasının hemen ardından barakadan dışarıya çıkmayı başardığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Yanan barakanın yanında bulunan bir evde ise korkulu anlar yaşandı. Barakanın yandığını gören aile fertleri evlerini terk etmeyi başardı. Meydana gelen bu olayda baraka içinde yaşadığı öğrenilen bir kişi dumandan etkilendiği gerekçesi ile olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.