Maltepe'de yollar buz pistine döndü

Kar yağışının etkili olduğu Matepe'de buzlanan yollar, sürücülere zor anlar yaşattı.

İSTANBUL (İHA) - Çok sayıda araç, buz pistini andıran yollarda kayarken, kontrolden çıkan bir minibüs, kendi ekseni etrafında döndükten sonra kaldırıma çarparak durabildi.

Anadolu yakasında etkili olan kar yağışı, kazaları da beraberinde getirdi. Buzlanan yollar, sürücülere zor anlar yaşattı. Maltepe sahil yolundan Büyükyalı Caddesi'ne bağlanan köprü üzerinde aşırı buzlanma nedeniyle bir çok araç kaydı. Köprü yolunda trafik yoğunluğu oluşurken, sürücüler araçlarını iterek yokuştan çıkarmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Maltepe Başıbüyük E-5 bağlantı yolunda da bir çok araç buzlanma nedeniyle kayarak tehlike atlattı. Bazı sürücüler, kaldırıma sürterek araçlarını durdurmaya çalıştı. Bu sırada yoldan geçenler de, sürücülere yardımcı olmaya çalıştı. Zincirsiz araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, kayan bir minibüs yürekleri ağızlara getirdi. Kontrolden çıkarak kendi ekseni etrafında dönen minibüs, kaldırıma çarparak durabildi. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, kar küreme aracı karı temizledikten sonra yollarda tuzlama çalışması yapıldı.