Malya ne demek? Malya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Malya kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Malya ne demektir?

Türkçedeki birçok kelime sıkça kullanıldığı için kulak aşinalığı oluşur. Bazen akılda yer eden bu kelimelerin tam olarak ne anlama geldiği çözülmeye çalışılır. Yapılan araştırmalar akıllarda yer eden soru işaretlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kişileri araştırmaya iten merak duygusu, sözcüklerin kökeninin nereden geldiğine kadar detaylı bilgilere ulaşılmasını sağlar. Malya kelimesi anlamı araştırılırken benzer bilgilere ulaşmak mümkündür. Malya ne anlama gelir?

Malya Ne Demek? Malya TDK sözlük anlamı nedir?

  • Malya kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Malya kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Malya TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Deniz dibinde otlara takılmış oltayı kurtarmaya ve deniz derinliklerinden ağ, halat, sicim vb. şeyleri çıkarmaya yarayan dört tırnaklı demir

Anahtar Kelimeler: