Malzeme Ve Seramik Mühendisi Yetiştirecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İskender Işık, 2012-2013 Eğitim-Öğretim...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İskender Işık, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında itibaren Malzeme ve Seramik Mühendisliği olarak yeni bir bölüme daha kavuştuklarını belirterek, mezun olan öğrencilerin daha geniş alanda iş sahibi olma fırsatını yakalayabileceğini ifade etti.

Işık, şunları söyledi: "Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölümü, seramiğin başkenti olan Türkiye’de örnek gösterilen Evliya Çelebi Yerleşkesinde Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bir bölümü olarak Seramik Mühendisliği Bölümü ismi ile 1994 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1998 yılında vermiştir. Bölümden 14 yılda toplam 1225 kişi Seramik Mühendisi Lisans Diploması ile mezun olmuştur. Günümüzde kayıtlı 400 civarında lisans öğrencisi eğitimine devam etmektedir. Bölümde 1995 yılından beri yüksek lisans ve 2008 yılından beri doktora eğitimi verilmektedir. Bugüne kadar 68 yüksek lisans 3 doktora öğrencisi mezun olmuştur. Halen 39 yüksek lisans 16 doktora öğrencisi eğitimini sürdürmektedir.”

Reklam
Reklam

Işık, yeni Malzeme ve Seramik Mühendisliği bölümünün ileri teknoloji üretimi konusunda da araştırma ve çalışma yapacak mühendisler yetiştireceğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Küresel eğilimler sonucunda müfredatlarına seramiklerle birlikte, metaller ve polimerlerin dahil edilmesi ve iyi yetişmiş insan kaynaklarından güç alarak Malzeme ve Seramik Mühendisliğine dönüşümünün her aşamasını 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında tamamlamıştır. Yeni bölüm olan Malzeme ve Seramik Mühendisliği programındaki amaç; her türlü malzemeyi geliştirmek için geleneksel ve ileri teknoloji üretimi konusunda çalışma ve araştırmalar yapacak mühendisler yetiştirmektir.”

Yeni Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölümünün ek yerleştirmeler için gözde bölümlerden biri olacağının altını çizen Prof.Dr. İskender Işık, “Malzeme ve Seramik Mühendisliği öğrencileri, eğitim süreleri boyunca temel mühendislik malzemeleri olan seramik, organik (polimerik), metalik ve kompozit malzemeler konularında teorik ve uygulamalı bilgiler elde ederek; sürekli gelişen endüstriyel şirketlerin, ulusal ve uluslararası laboratuarların ve üniversitelerin ihtiyaç duyduğu yeterliğe ve niteliklere sahip olacaklardır“ dedi.

Reklam
Reklam

Mezunların çok geniş alanlarda iş bulma imkanına sahip olacağına dikkati çeken Prof.Dr. İskender Işık, “Mezunlar; mikro elektronikten yapısal malzemelere; enerji üreten ve biriktiren ileri teknoloji malzemelerden biyomedikal malzemelere; kara, havacılık ve deniz malzemelerine; büyük köprülerde, binalarda, boru hatlarında ve benzer önemli yapılarda kullanılan çelikten, havacılıkta kullanılan çok hafif ve yüksek dayanımlı alaşımlara, bilgisayar çiplerinde kullanılan silikonlara kadar geniş bir endüstri ve teknoloji alanında çalışma şansına sahiptir “ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: