Mamak Belediye Bütçesi Meclisten Geçti

Mamak Belediyesi 2013 yılı tahmini bütçesini açıkladı. 262 milyon 4 yüz bin TL olarak...

Mamak Belediyesi 2013 yılı tahmini bütçesini açıkladı. 262 milyon 4 yüz bin TL olarak açıklanan bütçe, belediye meclisinden geçti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül başkanlığında gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, Mamak Belediyesi'nin bu yıl da daha önceki yıllara oranla büyüme kaydettiği gözlendi. Belediye başarısının bütçe rakamlarıyla doğru orantılı olduğunu belirten Akgül, 2013 yılında da Mamak'ı büyük yatırımların beklediğini söyledi. Mamak Belediyesi'nin müdürlük harcamaları ve yatırımlarını içeren 2013 yılı bütçesi belediye meclisince görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçe geçen yıla oranla yüzde 40'lık bir artışla 262 milyon 4 yüz bin TL olarak meclisten geçti. Gider bütçesinin yüzde 15.48'lik dilimi personel giderlerini, yüzde 32.63 'ü mal ve hizmet alım giderini, yüzde 36.80'i sermaye giderleri ve yüzde 15,9'luk dilimi de diğerlerini oluşturuyor. Bütçe imkanlarını geliştirerek, ilçeye değer katan projeler geliştirdiklerini belirten Akgül, belediyenin gelir bütçesinin de 2013 yılında yüzde 13 'lük bir artışla 191 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

2013 yılı bütçe rakamlarındaki artışın yanısıra, yatırım rakamlarını da yukarıya çektiklerini kaydeden Akgül, 2012 yılında 43 milyon 345 bin liranın yatırıma ayrıldığını, 2013 yılında ise bu rakamın yüzde 123'lük bir artışla 96 milyon 5 yüz 54 bin liraya ulaştığını söyledi. Mamak'ta iz bırakacak hizmetleri üretme gayreti içinde olduklarını belirten Akgül, "Mamak halkının yaşam kalitesini artıran yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bütçe görüşmelerini tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 2013 bütçesinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: