Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu’ndan Ramazan Ayına Özel Oyun

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, Ramazan ayında özel bir oyun sahnelemeye hazırlanıyor. Kent Tiyatrosu’nun 12 kişilik...

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, Ramazan ayında özel bir oyun sahnelemeye hazırlanıyor. Kent Tiyatrosu’nun 12 kişilik ekiple sahneleyeceği Ayyar Hamza adlı oyun, her cumartesi günü saat 21.30’da tiyatroseverlerle buluşacak.

Mamaklıları çeşitli tiyatro oyunlarıyla buluşturan Mamak Kent Tiyatrosu, yeni bir oyunu Ramazan’da sahnelemek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kent Tiyatrosu, geleneksel Türk tiyatrosunun temel taşlarından olan ortaoyununun en güzel örnekleri arasında gösterilen Ayyar Hamza’yı tiyatro severlerle buluşturacak. Osmanlı’da Tanzimat Dönemi’nde yaşamış oyun yazarlarından Mehmet Ali Bey’in en güçlü edebi tiyatro eseri olarak gösterilen Ayyar Hamza’yı 12 kişilik bir ekip sahneleyecek. Babasının izni olmadan evlenmeye kalkan iki gencin başından geçen komik olayları konu alan Ayyar Rıza, her hafta cumartesi günü saat 21.30 da Mamak Belediyesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek. Mamak Belediyesi tiyatro kursiyerlerinin sahneleyeceği oyunda Kent Tiyatrosu’nun eski oyuncularının yanı sıra yeni kursiyerler de sahneye çıkacak. Oyunun yönetmenliğini ise Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak yapıyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu pek çok oyunu başarıyla sahneliyor. Mamak Belediyesi Tiyatro Kursları’nda eğitim alan gençler, sahneledikleri oyunlarla da deneyim kazanıyor. Çoğunluğu tiyatro kursiyerlerinin oluşturduğu oyunlar, çevre belediyeler ve kurumlardan da talep görüyor. Ayyar Hamza daha sahnelenmeden çeşitli kurumlardan ve çevre belediyelerden talep almaya başladı. Ayyar Hamza, Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında da sahnelenecek.

Kent Tiyatrosu tarafından sergilenen oyunların büyük beğeni topladığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Eğitim kültür alanında her yönüyle önemli çalışmaların altına imza atıyoruz. Yıl boyuca Mamak Kültür Merkezi çatısı altında pek çok kurs düzenliyoruz. Bu kurslarımızdan bir tanesi de tiyatro kursu. Kurslarımızda teorik eğitimler alan kursiyerlerimiz sahneledikleri oyunlarla da ciddi deneyimler kazanıyor. Ayrıca Kent Tiyatrosu, Türk tiyatrosunun önde gelen en güzel oyunlarını sahneliyor. Kent Tiyatrosu oyuncuları bir oyunu sahnelemeden önce günlerce önce ciddi bir çalışma programı uyguluyor. Bu kadar yoğun çalışmaların neticesinde ortaya çok başarılı oyunlar çıkıyor. Çeşitli kurumlardan gelen talepleri değerlendirerek tiyatro ekiplerimizi oyun sahnelemek üzere görevlendiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: