Mamak Belediyesi'nden kan bağışı kampanyası

Mamak Belediyesi ve Türk Kızılay’ı her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaklaşa kan bağışı...

Mamak Belediyesi ve Türk Kızılay’ı her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenliyor. Mamak Belediyesi personeline düzenlenen kan bağışı kampanyası 31 Ocak tarihinde Mamak Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşecek. Kan vermek isteyen 50 kilogram üzerindeki sağlıklı her birey de kan bağışında bulunabilecek. Kan bağışının yaygınlaştırılmasına destek vermek isteyen gönüllülerin, kan bağışına engel bir durumu yoksa genel durumu değerlendirilip, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınacak. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan veremeyecek.

Reklam
Reklam

Kan bağışının hem toplumsal hem de kişisel açıdan önemli olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu söyledi. Kan bağışı yaparak bir insanın hayatının kurtulmasına vesile olunabileceğini hatırlatan Akgül, "Her yıl binlerce vatandaşımız ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Ayrıca kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik, bir zorunluluk diye düşünüyoruz, çünkü verilecek kan bir hayat kurtaracaktır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz