Mamak Belediyesi'nden 'Ruhsal Zeka ile Engelleri Yıkmak' konulu panel

Mamak Belediyesi, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Etkin Yaşam Platformu işbirliği ile 'Ruhsal Zeka ile...

Mamak Belediyesi, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Etkin Yaşam Platformu işbirliği ile 'Ruhsal Zeka ile Engelleri Yıkmak' konulu panel düzenledi. Programda Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Seyyar’ın yazdıkları, engelli tiyatrocu Ayhan Yarıcı’nın yaşantısı ve engelli yaşam hikâyeleri slaytlar eşliğinde anlatıldı.
Mamak Belediyesi ve Etkin Yaşam Platformu’nun birlikte hazırladığı program, Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. "Ruhsal Zekâ İle Engelleri Yıkmak" konulu panelde, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Seyyar, engelliler için yazdığı eserlerden kesitler ve engelli bireylerin yaşamlarından örnekler sundu. Panelin ikinci konuğu da kendisi de engelli olan tiyatrocu Ayhan Yarıcı idi. Yarıcı da engeller dolu yaşantısını stand up gösterisi halinde seyircilerle paylaştı. "Ruhsal zekâ ile engelleri yıkmak” konulu panel, hikâyeler ve birbirinden ilginç slaytlar konuklardan büyük ilgi gördü.
Mamak Belediyesi olarak yaptıkları tüm çalışmalarda engelli vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, amaçlarının engelli vatandaşların karşılaşabilecekleri sorunları en aza indirgemek olduğunu söyledi. Akgül, "Sağlıklı toplum engellerine sahip çıkan toplumdur. Yerel yönetimler olarak bizim görevimiz engelli vatandaşlarımızı tespit edip, yaşamlarında yardımcı olmaktır. Yerel yönetimler olarak fiziki şartları düşünüyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun bilinci ile sizleri hayatın her kademesinde yanımızda görebilmek için sokaklarımızı, caddelerimizi, yollarımızı binalarımızı engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak şekilde planlıyoruz. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz