Mamak Belediyesi'nden tütün bağımlılığına karşı proje

Ankara Mamak Belediyesi, Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi ile 'Tütün Bağımlılığı’ndan Kurtulma' adlı ile...

Ankara Mamak Belediyesi, Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi ile 'Tütün Bağımlılığı’ndan Kurtulma' adlı ile yeni bir proje başlattı. Tütün kullanımından kurtulmak isteyen 120 belediye personelinin başvurduğu projeden vatandaşlar da Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak yararlanabilecek. Başvuruları 17 Nisan’da tarihinde son bulacak projenin 18 Nisan’da da Mamak Belediyesi Hizmet Binası’nda uygulaması gerçekleşecek.

Tütün kullanma alışkanlığının kolay bırakılan bir alışkanlık olmadığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tütün kullanımını bırakmak isteyip te bırakamayanların bu projeye başvurarak faydalanabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Belediye olarak sağlık alanında başta evde sağlık hizmeti olmak üzere birçok çalışma gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Akgül, "Tütün alışkanlığı kolay bırakılan bir alışkanlık değil. Sağlımıza zararlarının yanında, kullanıcıların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir. Ülkemizde yüzde 100 Dumansız Hava Sahası dönemi başladığı için artık vatandaşın ortak kullandığı tüm kapalı alanlar tütün dumanından arındırıldı. Hükümetimizin dumansız hava sahası ile başlattığı çalışmaları biz de ilçemiz sınırları içinde uygularken, Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi ile başlattığımız projeyle de başta personelimiz olmak üzere vatandaşı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Türkiye'de tütün kullanım yaşının, 8 ve 10’lu yaşlara kadar düştüğü gerçeğinin herkese ne kadar sorumluluk düştüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu kaydeden Akgül, projeye tüm tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin başvuracağını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: