Mamak Belediyesi'nden Tütünle Mücadele

Mamak Belediyesi ile Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi, "Tütün Bağımlılığı'ndan Kurtulma" projesini başlattı.

Mamak Belediyesi ile Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi, "Tütün Bağımlılığı'ndan Kurtulma" projesini başlattı.

Tütün kullanımından kurtulmak isteyen 120 belediye personelinin başvurduğu projeden vatandaşlar da Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak yararlanabilecek. Başvuruların 17 Nisan'da tarihinde son bulacağı projenin 18 Nisan'da da Mamak Belediyesi Hizmet Binası'nda uygulaması gerçekleşecek.

Tütün kullanma alışkanlığının kolay bırakılan bir alışkanlık olmadığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tütün kullanımını bırakmak isteyip, bırakamayanların bu projeye başvurarak faydalanabileceğini söyledi. Akgül, "Belediye olarak sağlık alanında başta evde sağlık hizmeti olmak üzere birçok çalışma gerçekleştirdik. Tütün alışkanlığı kolay bırakılan bir alışkanlık değil. Sağlımıza zararlarının yanında, kullanıcıların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir. Ülkemizde yüzde 100 dumansız hava sahası dönemi başladığı için artık vatandaşın ortak kullandığı tüm kapalı alanlar tütün dumanından arındırıldı. Hükümetimizin dumansız hava sahası ile başlattığı çalışmaları bizde ilçemiz sınırları içinde uygularken, Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi ile başlattığımız projeyle de başta personelimiz olmak üzere vatandaşı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ülkemizde tütün kullanım yaşının, 8'li, 10'lu yaşlara kadar düştüğü gerçeğini düşündüğümüzde hepimize ne kadar sorumluluk düştüğünü anlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu projeye tüm tütün bağımlılığından kurtulmak isteyen bireylerin başvurmasını ümit ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Tütün Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Birimi'nce ortak başlatılan "Tütün Bağımlılığı'ndan Kurtulma Projesi"nin çalışmaları başlarken, Mamak Belediyesi'nden 120 personel de projeden faydalanmak için başvuru yaptı. Proje kapsamında tütünü bırakmak isteyen personel ve vatandaşlar, 18 Nisan'da Mamak Belediyesi Hizmet Binası'nda tütünün zararlarına dair slayt gösterisi izleyecek. Ardından tütün bağımlılıklarının derecesinin belirlendiği formu dolduracak. Uzman Dr.

Gülin Ekmen Yıldırım ve Dr. Atilla Atasoy eşliğinde karbonmonoksit ve solunum testi uygulandıktan sonra, doktorlar tütün bağımlılarıyla bireysel görüşme gerçekleştirecek.

Başvuruların 17 Nisan'da son bulacağı projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne 550 70 36, 550 70 68 ve 550 70 76 numaralı telefonlardan ulaşabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: