Mamak Belediyesi'nden Yıkım Açıklaması

Mamak Belediyesi, Ege Mahallesi eski çöplük alanındaki 17 adet gecekondunun belgesiz olması nedeniyle yıkımların gerçekleştirildiğini...

Mamak Belediyesi, Ege Mahallesi eski çöplük alanındaki 17 adet gecekondunun belgesiz olması nedeniyle yıkımların gerçekleştirildiğini açıkladı.

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ege Mahallesi eski çöplük alanındaki gecekonduların yıkılması ve yapılan yol açımı çalışmaları nedeniyle 19 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yapılmasının planlandığı ancak yıkımların çevik kuvvet ekiplerine ihtiyaç olması sebebiyle; yapılan yazışmalar nedeniyle 27 Temmuz 2012 (Bugün) tarihine ertelendiği vurgulandı. 19 Temmuz 2012 tarihi itibariyle toplam 17 adet gecekondunun yıkımına gidildiği ve yıkımı gerçekleşen 17 adet gecekondunun 3 tanesi iş yeri vasfında olup, 10 tanesi tamamen boşaltılmış vaziyette yıkıma gidildiği kaydedilerek şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Konuyla ilgili olarak vatandaşlar 3 aya yakın bir zamanda bilgilendirilmekte olup ayrıca resmi tebligatlar da yapılmıştır. Yapılamayan tebligatlar ise ‘Tebligat Kanunu’ gereğince Ege Mahallesi muhtarına yapılmıştır. Ancak Ege Mahallesi muhtarı suç işleyerek tebligatları almamıştır. Buna rağmen belediye çalışanlarımız, evleri tek tek gezmek suretiyle tebligatları tamamlamıştır. Bölge dahilinde Maliye Bakanlığı’ndan belediyemize park yapmak üzere tahsisi yapılan toplam 70 bin metrekare olan 531 parselin üzerindeki evler ve bağlantı yolları üzerindeki gecekondu sayısı 77 adet olup bunların 17 tanesi daha önceki tarihlerde Emlak İstimlak Müdürlüğümüz tarafından hak sahipleri oldukları için bedelleri ödenerek yıktırılmıştır. Kalan 60 adet evin 43 tanesinin ise; kaçak statüde ve belgesiz olmaları nedeniyle Yapı Kontrol Müdürlüğümüz tarafından olaysız bir şekilde yıkımları gerçekleştirilmiştir. En son kalan 17 adet gecekondunun da yine belgesiz olması nedeniyle 27 Temmuz 2012 (Bugün) tarihi itibariyle yıkımları gerçekleştirilmiştir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz