Mamak Belediyesi’nin Uygulamalı Bilim Merkezi büyük ilgi görüyor

Ankara Mamak Kültür Merkezi’ndeki Uygulamalı Bilim Merkezi, birbirinden ilginç etkinlikleri öğrencilerle paylaşıyor. Bilim ve teknolojiye...

Ankara Mamak Kültür Merkezi’ndeki Uygulamalı Bilim Merkezi, birbirinden ilginç etkinlikleri öğrencilerle paylaşıyor. Bilim ve teknolojiye ilgi uyandırmak amacıyla bugüne kadar Gök Bilim Şenliği, Robotlar Dünyası gibi 8 etkinlik düzenlendi. 9. Bilim Şenliği kapsamında bu kez doğal enerji sistemleri ve buhar basınçlı makinelerin çalışma prensibi görücüye çıktı.

Gençlerin bilim merkezine büyük ilgi duyduklarını ve merkezin fiziksel alemi genç beyinlere aktarma noktasında çok etkili olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bilimsel çalışmaların atölyesi olarak değerlendirilen merkezin, gençleri, keşfetme, araştırma merak uyandırma noktasında desteklediğini söyledi. Başkan Akgül, “Bilim insanlığın ortak malıdır. Gençlerimizin bilim merkezlerine ihtiyaçlarının var olduğunu düşünerek Mamak Kültür Merkezimiz içinde yer alan Uygulamalı Bilim Merkezimizde bilimi uygulamalı olarak gençlerimize aktarıyoruz. Bilim merkezimizle eğitime tam destek veriyoruz. Bölgemizdeki ve Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen öğrenciler bilim merkezimizi ziyaret ediyor. Ankara genelinde 3. büyük bilim merkezine sahibiz. Merkezimizde öğrencilerimizin derslerine de birebir destek sağlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Mamak Kültür Merkezi’ndeki Bilim Merkezi’nde, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri daha yakından görüp uygulayarak takip etmelerini sağlamak amacıyla 35 adet stant ve düzenek hizmet veriyor. Bugüne kadar 8 etkinlik düzenlenen merkezi bugüne kadar 20 bin öğrenci ziyaret etti.
Bugüne kadar merkezde Gök Bilim Şenliği, Alternatif Enerji, Robotlar Dünyası, Cam Teknolojileri, Buharlı Basınç Enerjisiyle Çalışan Lokomotifler, Hidrojenli Otomobiller, Kalp Davulu ve Sinemanın Temel Prensibi, İnsansız Hava Aracı, Gözle Çalışan Bilgisayar ve Fotoğraf Çeken Robot gibi etkinlikler düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: