Mamak Hanımeller Çarşısı büyük ilgi görüyor

Mamaklı kadınların üretmiş olduğu el emeği göznuru ürünlerin pazarlanması için oluşturulan 'Hanımeller Çarşısı' Mamak Kültür...

Mamaklı kadınların üretmiş olduğu el emeği göznuru ürünlerin pazarlanması için oluşturulan 'Hanımeller Çarşısı' Mamak Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda her ayın ilk 10 günü satışa sunuluyor. Kadınlar Hanımeller Çarşısı'nda emeklerini sergileyerek aile bütçesine katkı sağlıyor.
Bayanların Hanımeller Çarşısı ile hem üretime katkı sağlayacaklarını hem de kazanç sağlayacaklarını söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Hanımeller Çarşısı kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek, aile ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyor. Üretime yönelik olarak hazırlanan çarşıda amacımız çalışan üreten bayanlara destek olmaktır. Hem çalışan bayanlarımızı hem de tüm Ankaralıları Mamak Kültür Merkezi’miz içerisindeki Hanımeller Çarşısında buluşturmak istiyoruz." dedi.
Hanımeller Çarşısı’nda bayanlar her ayın ilk on günü satış yapıyor. Mamak Kültür Merkezi’nde oluşturulan çarşıda satış yapmak isteyen bayanların önce Mamak Dayanışma Merkezi’ne başvurmaları gerekiyor. Kadınların takıdan el işlemelerine, ev yemeklerinden, nakış, dikiş ve ahşap boyamaya el emeği, göz nuru ürünlerin satışının yapıldığı çarşıya ilgi her geçen gün daha da artıyor. Hem kazanmanın hem de el emeklerini sergilemenin mutluluğunu bir arada yaşayan bayanlar, Hanımeller Çarşısı'nın iyi düşünülmüş sosyal bir proje olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızın yaptığı bir birinden güzel ürünlerin hepsinin bir arada Hanımeller Çarşısında sergilenmesi bizi çok mutlu ediyor. Bu ürünleri tüm Ankaralıların beğenisine sunuyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz