Mamak İlköğretim Okulu Çevreci Kahramanlarını Buldu

“Arkadaşımı seviyorum, Dünyamızı koruyorum” sloganıyla yola çıkan Mamak İlköğretim Okulu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü...

“Arkadaşımı seviyorum, Dünyamızı koruyorum” sloganıyla yola çıkan Mamak İlköğretim Okulu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çocuklarda çevre bilincini geliştirmek adına “Mamak İlköğretim Okulu Öğrencileri Çevreci Kahramanlarını Arıyor” konulu ödüllü afiş ve slogan yarışması düzenledi.

Geçtiğimiz ay Mamak İlköğretim Okulu’nca düzenlenen “Mamak İlköğretim Okulu Öğrencileri Çevreci Kahramanlarını Arıyor” konulu ödüllü afiş ve slogan yarışmasının finalistlerine Mamak İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürü Ali Bozdağ, Eğitim Kültür Müdürü Ergül Soysal, Mamak İlköğretim Okulu Müdürü Dursun Ağdemir, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Birinci ve ikinci kademe olmak üzere yaklaşık 94 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı yarışmanın öncesinde öğrenciler, yarışmanın sponsoru Engin Geri Kazanım Tesisleri’ni gezdi. Geri dönüşüm ve doğanın korunması konusunda bilinçlendirilen çocuklar edindikleri izlenimlerin ardından hazırladıkları çalışmalarıyla değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda birinci kademeden Mamak İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Ülkü Nur Yıldırım birinci, ikinci sınıf öğrencisi İsa Enes Erol ikinci ve dördüncü sınıf öğrencisi Nurşah İnce üçüncü oldu. İkinci kademeden yedinci sınıf öğrencisi Buse Solmaz birinci olurken yine yedinci sınıf öğrencilerinden Özlem Daşdan ikinci ve Semanur Aydın’da üçüncü oldu. Jüri özel ödülü ise beşinci sınıf öğrencisi İrem Koca’ya verildi. Yarışmanın birincisine dijital fotoğraf makinesi, ikinciye MP3 çalar, üçüncüye de taşınabilir bellek hediye edildi. Program okul öğrencilerinin oynadığı halk oyunlarının ardından yine öğrencilerin sahnelediği tiyatro gösterisi ve öğrenci korosunun seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Reklam
Reklam

Mamak’ın düzen ve temizliliği kadar çevre düzenlemesine de büyük önem veren Mamak Belediyesi, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarıyla büyük beğeni topluyor. Mamak İlköğretim Okulu da Mamak’ta çevre bilincinin geliştirilmesi ve çevre adına yapılan çalışmalardan dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e plaket takdim etti. Plaketi Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül adına Eğitim Kültür Müdürü Ergül Soysal aldı.

Birçok proje ve yarışmayla öğrencilere kâğıt, karton gibi atıkların çöpe değil de geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması bilincini yerleştiren belediye, 2010 yılında 8 mahallede başlattığı ve yaklaşık 35 bin konutta uyguladığı ambalaj atıklarının geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması projesinin kapsamını bu yıl genişletiyor. Mamak Belediyesi, ÇEVKO ve ITC firması ile ortaklaşa yürüttüğü proje bu yılda 28 mahallede uygulanacak. Yine Mamak’ta çevre düzenlemeleri adına hem okullarda hem de cadde, sokak ve parklarda birçok çalışma yapılırken 250 parkta tamir ve bakım hizmetleri de hızlandırılıyor. Bu yıl içerisinde 31 adet yeni park ve 27 parkta revizyon çalışması yapılması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: