Mamak Kaymakamı Kılıç, müteahhitlerden sağlam bina yapmalarını istedi

Ankara'da Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret ederek, müteahhitlerin sağlam, kaliteli ve...

Ankara'da Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret ederek, müteahhitlerin sağlam, kaliteli ve estetik bina yapmalarını istedi.

Depremlerin acı sonuçlarının insanların yüreklerini yaktığını, geride acılar, sıkıntılar, öksüzler bıraktığını belirten Kaymakam Kılıç, “Depremlerde sıkıntı çekmemek için, depremde geride öksüzler, yetimler bırakmamak için müteahhitlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Müteahhitlerimizin bu sorumluluğu sadece depremle bitmiyor. İşçi sağlığına, iş güvenliğine, şehir estetiğine, bina sağlamlığına dikkat etmeleri de gerekmektedir. Olayın hukuki boyutu olduğu kadar vicdani boyutu da bulunmaktadır. Tüm bu konularda müteahhitlerimizin dikkatini çekmek istiyorum, yaptıkları işi en güzel şekilde yapmak zorundalar. İdare olarak kaçak yapılaşmaya karşı, imar planına uymayan yapılara karşı hukuki müeyyideleri uygulamada kararlıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Mamaklı müteahhitler olarak yaptıkları işi ciddiye aldıklarını, sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini ifade eden Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can ise sektörün üzerinde bürokrasi engeli ve vergi yükü olduğunu belirtti. Deprem ve iş kazası riskinin inşaat sektöründe en ciddi konu olduğuna değinen Hamza Can, ''Biz deprem üzerinde, işçi sağlığı ve iş güvenliği üzerinde düşünmemiz gerekirken, bürokrasi ile boğuşuyoruz. Bir inşaat ruhsatının ekinin arkasında 400 küsur adet imza var. Bunlarla mücadele etmek için bir kişinin yıllık mesaisinin üçte biri gidiyor” dedi.
Hamza Can konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Geçtiğimiz dönem içerisinde Türkiye krizi, fırsata çevirmiştir. Bunun sonucunda ekonomik kriz bir bakıma Türkiye’nin büyüme ivmesi haline gelmiştir. Bu inşaat sektörü sayesinde olmuştur. Türkiye'nin genç ve dinamik bir ekonomik yapısı var. Değişikliklere, çabuk adapte olan iş adamlarımız var. Ekonomik krizlerin arkasında yaşanan deprem bir bakıma kendimizi yenilememiz için bir fırsattır. Keşke bu yenilenme gözyaşları üzerine olmasa, ama hayatın gerçekleri devam ediyor. Bizler bu dersimizi çıkararak bundan sonra acı yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

İnşaat sektörünün tüm sektörlerin lokomotif sektörü ve emek yoğun bir sektör olduğunu aktaran Can, “Mamak bölgesi şu anda inşaat sektörü sayesinde ayağa kalkmıştır. Biz işadamları olarak bu yükselen ivmeyi devam ettirmek durumundayız. Bunun sorumluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz