Mamak Kültür Merkezi’nin Kursları Yeni Döneme Hazır

Mamak Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren onlarca kurs, yeni döneme hazır. Kurslarda yediden yetmişe bütün...

Mamak Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren onlarca kurs, yeni döneme hazır. Kurslarda yediden yetmişe bütün Mamaklıların faydalanacağı branşlarda dersler verilecek.

Yaklaşık iki bin beş yüz Mamaklının faydalandığı Mamak Kültür Merkezi (MKM) kursları yeni döneme hazır. Mamaklılara yönelik oldukça geniş bir yelpazede hazırlanan MKM kursları 2012-2013 eğitim öğretim dönemi için kayıt almaya başlayacak. 1 Eylül itibariyle alınmaya başlanacak kayıtlarla birlikte Mamak Belediyesi bu yıl daha fazla Mamaklıya ulaşarak kurslarında eğitim hizmeti vermeyi amaçlıyor. Özellikle sanatsal uğraşıların profesyonel eğitimciler tarafından verildiği kurslara talep her geçen gün biraz daha artıyor. MKM, yediden yetmişe herkesin faydalandığı kursları dört ana başlık altında topluyor. El sanatları, mesleki kurslar, enstrüman kursları ve konservatuar gibi ana branşlara ayrılan kurslar tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Daha çok kadınların yöneldiği el sanatlarında takı tasarımı, ahşap boyama başta olmak üzere tezhip, ebru, hat, makine nakışı, giyim ve mefruşat gibi alanlarda uzmanlarca dersler veriliyor. Yine meslek edindirme kurslarında stilistlik, cilt bakımı, bakıcı anne, diksiyon gibi alanlarda pek çok Mamaklı dersler alıyor. Meslek edindirme kurslarını tamamlayarak meslek sahibi olan pek çok Mamaklı bulunuyor. Her sezon çok başarılı oyunlar sahneleyen konservatuar’da ise Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları ve tiyatro kursları etkin olarak veriliyor. Öğrencilere yönelik yapılan kurslar okulların tatile girmesi nedeniyle hafta içerisinde planlayan MKM, eğitim öğretim sezonunun yeniden başlaması nedeniyle öğrencilerin daha çok ilgi gösterdiği drama, ud, keman, gitar ve tiyatro kurslarını yeni dönemde hafta sonunda verecek.

Reklam
Reklam

“KURSLARIMIZ YENİ DÖNEMDE DE TÜM MAMAKLILARIN HİZMETİNDE”

MKM bünyesinde verilen kursların tamamen uzman kadrolar eşliğinde verildiğini anlatan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kurslarımızda yürütülen çalışmalar önümüzdeki dönemde de aynı hızda ve aynı kalitede devam edecek. Kurslarımız yeni dönemde de tüm Mamaklıların hizmetinde. Oluşturulan programlar kendisini geliştirmek, meslek sahibi olmak yada sanatsal bir etkinlikle uğraşmak isteyen herkese hitap ediyoruz. MKM bünyesinde verdiğimiz bu kurslara ulaşım sorunu nedeniyle katılamayacak Mamaklıları da düşünerek Mamak’ın ayrı ayrı noktalarında kurslarda düzenliyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın tabii gereği olarak bu kurslardan herhangi bir ücrette talep etmiyoruz. Eğitim öğretim sezonunun başlayacak olması nedeniyle kurslarımızda bir takım değişikliklerde yaptık. Kurslarımıza yeni kayıt yaptıracak ve eski kurslarına devam edecek olan tüm kursiyerlerimize yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: