Mamak TOKİ için ikinci canik olabilir!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin Ankara Mamak’ta devam eden inşaatının da dere yatağında olduğuna dikkat çekti.

Samsun’un Canik ilçesinde toplam 11 yurttaşın hayatını kaybettiği, dere yatağında bulunan TOKİ Kuzey Yıldızı Sitesi’nin yaraları henüz sarılmamışken bir uyarı da Ankara’nın Mamak ilçesi için geldi. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyesi Türkiye Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin Ankara’nın Mamak ilçesinde inşa etmeye devam ettiği projenin durumuna dikkat çekerek, dere yatağına yapımı süren inşaatın yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyardı.

“Defalarca uyardık”
soL haber portalındaki habere göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan yaptığı açıklamada, Mamak'ta TOKİ konutlarının dere yatağında olduğunu söyleyerek, "Mamak'ta bulunan konutlar, Hatip Çayı'nın tam üzerinde, yer seçimi çok yanlış, Binalar su içinde duruyor, bu giderek sorunlara yol açacak, büyük sıkıntılarla karşılaşılabilir, yetkilileri uyarıyoruz" dedi. Defalarca uyarmalarına rağmen dere yataklarına konut yapımının devam ettiğini belirten Hakkan, “Biz bu tip uyarılar yaptıkça Başbakan bizler hakkında ‘Cibilliyetten yoksun’ gibi açıklamalarda bulunuyor. Ancak özellikle Samsun’da yaşananlar maalesef bizi haklı çıkardı” diye konuştu.

Reklam
Reklam