Mamak’ı Yeniden İnşa Edenler Bir Arada

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya geldi.Mamak Belediyesi’nin Lale İş...

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya geldi.

Mamak Belediyesi’nin Lale İş Merkezi’nde düzenlediği toplantıya bine yakın müteahhit ve yapı denetim firmalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda Başkan Akgül’ün yanı sıra Grup Başkan Vekili Faruk Gültekin, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Göksu, ASKİ Bölge Müdürü Serdar İnal, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, Başkan Danışmanı Aydın Demir, Mamak Müteahhitler Derneği Başkanı Sezai Mallı ve Altındağ Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet İpek de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Müteahhitlerin istek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda, Mamak Belediyesi’nce bölgede yapılan konutlarda uygulanma zorunluluğu bulunan asansör, mantolama ve kot farkı 3 metreyi geçen yerlerde istinat duvarı uygulanması ele alındı. Müteahhitlerin sorunlarını çözerek, önünü açmak adına yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Akgül, “Biz hiç bir zaman 'biz yaptık, oldu' demedik. Mamak, Ankara’nın gözde ilçesi olduysa hepimizin eseri” dedi.

Toplantının amacının, belediyeye, müteahhitlere ve özel yapı denetim firmalarına düşen görevlerin gözden geçirilerek, ortaya çıkabilecek sorunların çözümüne ilişkin konuşmak olduğunu vurgulayan Akgül, Mamak’ın en fazla değişim yaşayan ilçe, Mamak Belediyesi’nin de en fazla ruhsat veren belediye olduğunu söyledi. 2011 yılında ruhsat sayısının 782, iskân sayısının da 804 olduğunu belirten Akgül, 2012 yılında da 719 ruhsat ve 791 iskân verildiğini söyledi. Mamak'ın her geçen gün imar yönetmeliğine uygun modern ve sağlam binalara kavuştuğunu belirten Akgül, “Mamak’ta müteahhitlik camiası sizlerin sayesinde daha güvenilir. Kazanan hem belediye, hem müteahhit hem de Mamak oldu” dedi. Akgül, müteahhitleri binaların yapımı konusunda titiz davranmaları ve inşaat alanı etrafında da gerekli güvenlik önlemleri almaları konusunda da uyardı.

Reklam
Reklam

Mamak’taki alt yapı çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla toplantıya katılan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Göksu da, ilçede 4 yılda ciddi çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Göksu, “Mamak, çok hızlı gelişip, çok hızlı değişim yaşayan bir ilçe. Mamak’ta içme suyu, atık su ve yağmur suyu konularında ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz 3 yılda Mamak’ta 103 kilometre atık su, yağmur suyu ve 62 kilometre içme suyu borusu döşendi. Çalışmalarımız halen devam ediyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: