Mamaklı sivil toplum örgütleri: Bu alçakça saldırı karşılığını bulmalı

Ankara Mamak’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ortak bir açıklama yaparak, teröristlerin Hakkari Dağlıca’daki son...

Ankara Mamak’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ortak bir açıklama yaparak, teröristlerin Hakkari Dağlıca’daki son saldırısını kınayarak, terör ateşini yakanların, yaktıkları ateşin içerisinde boğulacaklarını bildirdi.
Sivil toplum örgütleri adına Mamak Platformu Başkanı Recep Kütük ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can yaptıkları ortak açıklamada, terörün gizli eller tarafından desteklendiğini, fakat artık sona yaklaşıldığını belirterek, “Bu alçak saldırı karşılığını bulmalı ve bu alçak saldırıyı gerçekleştiren caniler hak ettikleri cezayı bir an önce almalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör sorununu çözecek gücü vardır.” dediler.
Anayasa değişikliklerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselme trendine girdiği dönemlerde, kardeşliğin ve dostluğun arttığı ortamlarda bu tür saldırıların yapıldığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: “Son günlerde artan terör olaylarında, kadın, çocuk, sivil, asker, polis, kamu görevlisi ayırımı yapılmadan kalleşçe saldırılar düzenlenmektedir. Bu aslında terör konusunda sona yaklaşıldığının bir işaretidir. Gizli eller tarafından, Türkiye düşmanları tarafından desteklenen kanlı terör örgütü PKK saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmak, hala güçlü oldukları imajı vermek içindir. Terörist saldırılar, amaçlarını gerçekleştirmeye asla muktedir olamayacaktır. Kardeşliğe, dostluğa, komşuluğa sıkılan bu kurşunlar dönecek ve sahiplerini bulacaktır. Dünyanın hiçbir yerinde terörle bir yere varılamamış, sonuca ulaşılamamıştır. Halkımız bu oyuna şimdiye kadar gelmemiş ve şimdiden sonra da gelmeyecektir. Bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz