Mamak'ta 250 Mahkuma Tiyatro Morali

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, perdeyi bu kez mahkumlar için araladı.Tanzimat Dönemi yazarlarından Mehmet Ali Bey'in...

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, perdeyi bu kez mahkumlar için araladı.

Tanzimat Dönemi yazarlarından Mehmet Ali Bey'in en güçlü eseri olan ve Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu ekiplerince geleneksel Türk tiyatrosundaki atışmalardan esinlenip, fasılla desteklenen "Ayyar Hamza" adlı oyun, Ankara Yenimahalle Açık Cezaevi'nde 250 mahkum için sahnelendi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sanatı toplumun her kesimiyle buluşturduklarını belirterek, "Tiyatro ekibimiz Mamak Kültür Merkezi'nin yanı sıra gelen talepler doğrultusunda cezaevleri, huzurevleri gibi pek çok yerde oyunlarını sahneliyor. Kültürel etkinliklerimiz artarak devam edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Babasının izni olmadan evlenmeye kalkan iki gencin başından geçen komik olayları konu alarak 15 kişilik ekiple sahnelenen "Ayyar Hamza", tutuklu ve hükümlüler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Kent Tiyatrosu yönetmeni ve Ayyar Hamza karakterini canlandıran sanatçı Kenan Olpak, cezaevindekilerin moral değerlerini yükseltmek, sosyal gelişimlerini sağlamak ve serbest kalmalarından sonra topluma uyumlarına yardımcı olmak amacıyla sosyal aktiviteler yaptıklarını söyledi. Hükümlülerin oyunu izlerken mutluluklarını yüzlerinde görmenin mümkün olduğunu kaydeden Olpak, mahkumların oyun bittikten sonra salondan keyifle ayrılmalarının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Oyunun 23 Kasım'da Sincan Cezaevi'nde çocuk ve genç mahkumlara oynanacağını belirten Olpak, "Oyunlarımız ile hem büyükler hem de minikler keyifli vakit geçiriyor. Bu konuda Sayın Başkanımız da bize büyük destek veriyor. Sanata değer veren ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e, hem şahsım hem de oyuncularım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl içinde 40 bin kişiye 6 oyun sergileyen Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, 2013 yılında da ilki Ocak ayında "İbiş'in Rüyası" adlı oyun olmak üzere altı yeni oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: