Mamak’ta 3 Bin 500 Kişilik Toplu İftar

Mamak Belediyesi, 3 bin 500 kişinin katıldığı bir iftar verdi.Mamak Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında 30...

Mamak Belediyesi, 3 bin 500 kişinin katıldığı bir iftar verdi.

Mamak Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında 30 gün sürecek organizasyonlarının startını verdi. Mamak Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da toplu iftar sofrası kurdu. Ramazan etkinlik alanında kurulan iftar sofrasında Ak Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Tobaş Başkanı Ercan Kınacı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, birim müdürleri, Mamak protokolü, öğretmenler, STK temsilcileri, muhtarlar, şehit ve gazi aileleri bir araya geldi. Geleneksel hale gelen iftar yemeği ile dayanışma ve kaynaşmanın arttığını kaydeden Akgül, Mamak’ın beş farklı noktasında kurulan iftar çadırlarına Kosova’da da iftar çadırı kurarak altıncısını eklediklerini söyledi. Akgül ayrıca Senegal’de de Mamak Belediyesi olarak bir gün iftar yemeği vereceklerini aktardı.

Reklam
Reklam

KOSOVA’DA DA İFTAR ÇADIRI

Ramazan etkinlikleri kapsamında, 30 gün sürecek organizasyonların startını 3 bin 500 kişilik toplu iftar yemeği ile veren Mamak Belediyesi, vatandaşlara toplu şekilde oruç açmanın keyfini yaşattı. İftar sofralarının Ramazan ayı boyunca kurulacağını belirten Akgül, sosyal belediyeciliğin gerekliliğine vurgu yaparak, bizler yerel yöneticiler olarak her alanda paylaşmayı öne çıkarıyoruz dedi. Akgül, “Bir tane Kosova’da, 5 tanede Mamak’ın farklı noktaları olmak üzere 6 iftar çadırı kurduk. Ayrıca birbirini tanımayan komşuların aynı masada iftar etmelerini sağlayan “Mahallede İftar Var” etkinliğimizi 20’nin üzerinde mahallede uygulamaya koyuyoruz” dedi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Özdalga da, Ramazan ayının iç huzurun, barışın, kardeşliğin yoğun olduğu bir ay olduğunu vurgulayarak, hem Suriye, hem de Mısır’da yaşanan olayların biran önce son bulmasını temenni ettiğini söyledi. Özdalga, “Mamak Belediyesi’ne böylesine güzel bir etkinlikte sizlerle bizi buluşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi. İftarın ardından Akgül ve Özdalga etkinlik alanındaki stantları tek tek gezerek, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Stantları gezerken Akgül’e sürpriz yapan dernekler sazlarını Akgül için çaldı.

Reklam
Reklam

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Mamaklıları dernek programlarının yanı sıra mahalli ve ünlü sanatçılarla buluşturan Mamak Belediyesi’nin bu Ramazan ilk konuğu Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ertuğrul Erkişi oldu. Erkişi, çocuk şarkılarını konseri izleyen Mamaklı çocuklarla birlikte seslendirirken, alanı dolduran misafirlere de Türk Sanat Müziği ziyafeti sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz