Mamak’ta Bin Fidan Toprakla Buluştu

Ankara Valiliği tarafından il merkezi ve 25 ilçede eş zamanlı olarak “Fidan Dikme Şenliği” düzenlendi....

Ankara Valiliği tarafından il merkezi ve 25 ilçede eş zamanlı olarak “Fidan Dikme Şenliği” düzenlendi. Etkinlik kapsamında Mamak’ta bin karaçam fidanı toprakla buluştu.

Kusunlar ağaçlandırma alanındaki dikim törenine Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Bayram Karaer, Mamak İlçe Tarım Müdürü Recep Seven, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Durlanık, Mamak Jandarması ve Özkent Akbilek Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Sabah saatlerinde tüm kamu kurumu personeli ve Özkent Akbilek Ortaokulu öğrencileri eşliğinde başlatılan fidan dikme etkinliğinde öğrencilere önce fidan dikmenin önemi anlatıldı. İlk fidanı Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç dikerken ardından öğrenciler tek tek fidanlarını toprakla buluşturdu. Ağaç ve orman sevgisinin çocuklardan başlayarak, toplumun tüm kesimlerinin benimsemesi gerektiğini belirten Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, “Ormanlar, bugün bize lazım olduğu gibi yarın da gelecek nesillere gerekli olacak. Çocuklarımız, ailelerine ve büyüklerine orman ve yeşilin önemini benimseyip anlatmalıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, Mamak’ta yeşillendirme çalışmalarına aralıksız devam edildiğinin altını çizerek, “Mamak’ta yeşil alan çalışmalarımızda gözle görülür bir değişim ve dönüşüm yaptık. Ağaç dikerek çocuklarımıza bugünden daha güzel bir gelecek bırakacağımıza inanıyorum. Amacımız çocuklara daha yeşil bir dünya bırakmak. Çalışmalarından dolayı Ankara Valiliğine ve Mamak Kaymakamlığına teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: