Mamak’ta çok amaçlı pazar yerleri her gün hizmet veriyor

Mamak Belediyesi uygulamaya koyduğu pazar yeri projelerinde fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor. Çok amaçlı olarak projelendirilen...

Mamak Belediyesi uygulamaya koyduğu pazar yeri projelerinde fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor. Çok amaçlı olarak projelendirilen pazar yerlerinin içerisinde otopark, koşu yolu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness ve dinlenme alanları bulunuyor.

Ankara'nın Mamak Belediyesi haftanın 6 günü atıl durumda bekleyen ve yalnızca bir gün çalışan pazar yerlerine alternatif bir çözüm sunuyor. Mamak Belediyesi geliştirdiği yeni kapalı pazar yeri projeleriyle haftanın 7 günü vatandaşa hizmet sunacak kapalı pazar yerleri inşa ediyor. Kat şeklinde imar edilen kapalı pazar yerleri bünyesinde otopark, koşu yolu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness ve dinlenme alanlarını bir arada yer alıyor. Kapalı pazar yeri projeleri inşa edildikleri semtin ihtiyaçları göz önüne alınarak şekillendiriliyor. Özellikle trafik akışının yoğun olduğu semtlerde pazar yerleri otoparklı olarak inşa ediliyor.

Reklam
Reklam

Pazar yerlerinin ortak noktası hepsinin üzerinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanlarının bulunması. Çok amaçlı pazar yerlerinde vatandaşa alternatif hizmetler ürettiklerini belirten Başkan Akgül, “Mamak sınırları içerisinde belediyemiz büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyor. Pazar yerlerimizi genelde mahallelerimizin merkezi noktalarına kuruyoruz. Bu büyük alanları haftada yalnız bir gün kullanmak yerine daha kullanışlı hale getirdik. Artık vatandaşlarımız pazar yerlerini haftanın 7 günü çeşitli şekillerde kullanabilecek. Ortaya koyduğumuz bütün projeler modern Mamak için, vatandaşımız içindir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: