Mamak’ta Dev Projeler Hizmet Için Gün Sayıyor

Ankara'nın Mamak ilçesinde kentsel dönüşümün tamamlayıcısı olan yatırımlar, Nisan ayından itibaren Başkentlilere hizmet verecek.Mamak Belediye...

Ankara'nın Mamak ilçesinde kentsel dönüşümün tamamlayıcısı olan yatırımlar, Nisan ayından itibaren Başkentlilere hizmet verecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bölgeyi gecekondulaşmadan kurtarıp modern binalara kavuşturmakla dönüşüm tamamlanmış olmaz. Bizler Mamak’ta eksikliği yıllardır hissedilen yatırımları hayata geçirdik” dedi.

Açılış için gün sayan büyük projelerden bazıları şöyle:

MAMAK’IN İLK YÜZME HAVUZU

15 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanmak üzere olan dev spor kompleksi, yarı olimpik yüzme havuzunu da içinde barındırıyor. Komplekste kapalı spor salonu, biri açık biri kapalı olmak üzere iki adet halı saha, koşu yolu, basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları, bay bayan saunalar, otopark ve daha birçok branşta spor yapmak üzere oluşturulan alanlar ile kafeteryalar yer alıyor. Yılın 12 ayı hizmet verecek tesiste Mamaklılar ve çocuklar aradıkları her şeyi bulabilecek.

Reklam
Reklam

MAMAK ARENA

Temeli 2012’de atılan tesis 2013 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacak. 4250 kişilik kapasiteye sahip olan Mamak Kapalı Spor Salonu, her türlü etkinliğe ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapacak. Tesiste fitness salonları, kafeteryalar, saunalar, localar, sporcu ve hakem odaları ve sağlık odaları bulunuyor.

SEMT STADI

Uluslar arası standartlarda inşa edilen tesiste 3 bin kişilik kapalı oturma alanı, 650 metre koşu yolu, tüm ihtiyaçlara cevap verecek sosyal donatılar yer alacak.

GENÇLER, GENÇLİK MERKEZLERİNDE BULUŞACAK

Bu yıl içerisinde 3 farklı bölgede yapılan gençlik merkezleri de 2013 de hizmet vermeye başlayacak. Başak, General Zeki Doğan ve Yeşilbayır mahallelerinde inşa edilen gençlik merkezleri yeni yılda Mamaklı gençlerin ortak buluşma noktası olacak.

BAŞAK SPOR KOMPLEKSİ

Başak Mahallesi Spor Kompleksi’nin temeli geçen yıl ağustos ayında atıldı. Basketbol, hentbol ve voleybola hizmet verecek tesis de 2013 de kapılarını sporseverlere açacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: