Mamak’ta Haşere Mücadelesine 'ulv' Yöntemi

Mamak Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle artan haşere mücadelesine her yıl olduğu gibi bu yıl da...

Mamak Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle artan haşere mücadelesine her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. 66 mahallede gerçekleşen haşere mücadelesinde ULV yöntemini kullanıyor.

Mamak Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle haşereye gece gündüz mücadele ediyor. 5 ekiple 66 mahallede gerçekleşen haşere mücadelesinde son derece modern bir yöntem olan ULV yöntemini kullanıyor. ULV ilaçlama yöntemiyle yapılan ilaçlamada; ilaç mikro şekilde parçalanıyor ve saatlerce havada asılı olarak kalıyor. Açık havada ULV yöntemiyle yapılan haşere mücadelesi dumanlama yöntemiyle yapılan ilaçlamadan çok daha başarılı bir sonuç veriyor.

Reklam
Reklam

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilaçlama çalışmalarını iki devriye halinde sürdürüyor. İlk ekip 05.00’dan 09.30’a kadar haşereyle mücadele ediliyor. Sabah ilaçlama çalışmasını tamamlayan ekipler daha sonra vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda istenen bölgelerde açık hava ilaçlaması yapıyor. 2. ekip ise akşam saatlerinde göreve başlıyor. Saat 18.00’da tekrar başlayan ilaçlama çalışması 24.00’a kadar devam ediyor. Özellikle havaların yağışlı olduğu günlerde haşere mücadelesi halk arasında daha çok üvez olarak bilinen bir çeşit böceğe karşı yapılıyor.

PAZAR YERLERİ VE ÇÖP KONTEYNIRLARI DA İLAÇLANIYOR

Mamak Belediyesi ilaçlama ekipleri pazar yerini ve çöp konteynırlarını da ilaçlayarak Mamaklıların haşeresiz rahat bir yaz geçirmesi için çalışıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlaçlama konusunda zamanında ve düzenli bir ilaçlama programı oluşturduk. Program ile Mamak’ta ilaçlanmayan bölge kalmıyor” dedi.

Açık hava ilaçlaması dışında ekipler kanalizasyon, süs havuzları ve dere kenarları da ilaçlayarak larva mücadelesini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: