Mamak'ta Hedef 2023

Mamak Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale gezileri başladı. Milli Mücadele’nin destanlaştığı yerleri vatandaşlara...

Mamak Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale gezileri başladı. Milli Mücadele’nin destanlaştığı yerleri vatandaşlara gösterebilmek ve tanıtabilmek amacıyla 2 gün sürecek gezi kapsamında, bu yıl 2023 Mamaklı, kahramanlarını yerinde ziyaret etme fırsatı bulacak.

Çanakkale’ye giden 315 Mamaklı öğrenciden oluşan ilk gurubu Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, öğretmenler ve velileri uğurladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023 yılı hedefine destek verme amacıyla bu yıl Çanakkale’ye 2023 Mamaklı vatandaşı göndereceklerini kaydeden Akgül, “Çanakkale ciltler dolusu kitap okumakla, saatler süren belgeseller izlemekle anlanmaz. Küllerinden doğan bir milletin kazandığı zafer ancak yerinde görülerek yaşanarak anlaşılır. Bu kutsal toprakların nasıl kazanıldığı, uğruna ne bedeller ödendiği Çanakkale’de saklı. Geziye katılan vatandaşlarımız kahraman ecdatlarıyla bir kez daha gurur duyacaklar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

Her yıl binlerce Mamaklıya Çanakkale ruhunu yaşatan Mamak Belediyesi bu yıl da 2023 kişiye Ecebat, Gelibolu, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Alçıtepe, Tabya ve siperler arasında milletin var olma mücadelesine tanıklık ettirecek. Gezi kapsamında bu yıl İstiklal Marşı’nın En Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Çanakkale Konulu Resim ve Komposizyon Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Mamaklı öğrenciler, Bilgi Evi öğrencileri, Mamak Dayanışma Merkezi ve Aile Merkezi kursiyerleri, muhtarlar, hanımlar ve gençler tarihin altın harflerle yazıldığı mekanları görme fırsatı bulacak. Vatandaşlar, Çanakkale’de profesyonel gezi rehberlerince 2 gün boyunca hem görerek hem de dinleyerek tarihi zaferle ilgili bilgilerini pekiştirecek. Çanakkale Savaşı’nın Türk Milleti için dönüm noktası olduğunu belirten Akgül, “Her Türk vatandaşı Çanakkale’ye gidip tarihi ile yüzleşmeli ve ders çıkarmalıdır. Vatandaşlarımızı bu destanın yazıldığı toprakları görmeye davet ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz