Mamak'ta Inşa Edilen Saat Kulelerinin Taşları Midyat'tan

Mamak Belediyesi'nin Ekin ve Mutlu mahallelerinde saat kulesi yapımı sürüyor. Ekin ve Mutlu mahallelerinde Mardin...

Mamak Belediyesi'nin Ekin ve Mutlu mahallelerinde saat kulesi yapımı sürüyor. Ekin ve Mutlu mahallelerinde Mardin Midyat taşından saat kulesi yapımına başladı. Ekin Mahallesi’nde 12,5 metre yüksekliğe sahip saat kulesinin yapımı tamamlanırken, saatlerin montajı ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 12 metre yüksekliğe sahip saat kulesinin yapılacağı Mutlu Mahallesi meydanında ise saat kulesinin temeli atıldı, inşaatına başlandı.

Mardin Midyat taşından yapılan saat kulelerinin ilçenin simgesi haline geleceğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu tür yapıların Mamak’ın görüntüsünü değiştirip, ilçeye daha da estetik güzellik katacağını söyledi. Akgül, "İlçemizde başta altyapı olmak üzere sosyal ve kültürel alanda birçok çalışma yapıyoruz. Ekin ve Mutlu mahallelerimizde hem ilçenin hem de mahallelerin simgesi haline gelecek saat kulelerinin yapımları devam ediyor. Kulelerimiz görsel anlamda Mamak’ı büyüleyecek. Kulelerimizi Mardin Midyat’tan ilk çıkarıldığı an işlenmeye müsait, doğa şartlarında belli bir sertlik ve renk değişimine uğrayan çok özel niteliğe sahip olan taştan yapıyoruz. Kuleler, Mamak’ın hem tarihi hem de genel görünümüne ayrı bir hava katacak. Özel Mardin taşından yapılan kule, ihtişamı ile vatandaşlarımızın beğenisini kazanacak." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: