Mamak'ta karla mücadele çalışmaları sürüyor

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve...

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve ilçedeki günlük yaşamın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar timini oluşturan ekipler, vardiyalı olarak gece ve gündüz 66 mahalleyi yedi bölgeye ayırarak meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale ediyor.

Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirtti. Akgül, “Soğuk ve yağışlı havaya karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Kar yağışının ardından kapanma olasılığı olan güzergâhlarımız için de önlemlerimizi aldık. Kar ve buzlanmaya karşı araçlarımız bakımdan geçti. 5 adet önden küreme aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 5 greyder ve 8 adet kepçe ile karla mücadele için yeterli ekip ve tuz stoklarımız mevcut bulunmaktadır. İhtiyaç halinde ekiplerimizin sayısını artıracağız. 66 mahallemizi yedi bölgeye ayırdık ve her bölgeden sorumlu araç ve personelimiz olumsuzluklara müdahale edecek. Ekiplerimiz kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için 24 saat mesai yapacak. Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havaya karşı araçlarını hazırlıklı tutmalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Mamak Belediyesi soğuk ve yağışlı havanın yeniden kendisini göstermesiyle çalışmalarına başladı. Yağan karın günlük yaşamı engellememesi için cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Ana arterleri temizleyen ekipler, otobüs güzergâhlarını ulaşıma açık hale getirdi. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuz atma çalışmaları yapılıyor. Kar yağışının yolları kayganlaştırması ve buzlanmayı da beraberinde getirmesi neticesinde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için Mamak Belediyesi tuzlama çalışmalarının yanı sıra 5 adet önden küreme aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 5 greyder, 8 kepçe ve ile müdahale ediyor. Vatandaşlar, kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları 444 0 149 ve 550 71 84 numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz