Mamak'ta Kutlu Doğum Coşkusu

Mamak Belediyesi ve Mamak Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı, Mamak Belediyesi Saime Kadın...

Mamak Belediyesi ve Mamak Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı, Mamak Belediyesi Saime Kadın 75.Yıl Anfi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti.

Hz. Peygamber'in dünyaya gelişinin 1441. yılı münasebetiyle Mamak Belediyesi ve Müftülük, Mamak Saime Kadın 75.Yıl Anfi Tiyatro'da Kutlu Doğum Haftası kutlama programı düzenledi. Programa Kaymakam Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Durlanık, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye birim müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Program Mamak Ortatepe Cami İmamı Abdullah Cinbar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Hz. Peygamber'in, doğumunun dünyanın her yerinde coşkuyla kutlandığını belirterek, "Gül deyince akla Hz. Muhammed gelir, Hz Muhammed deyince akla gül gelir" dedi.

Müftünün konuşmasının ardından programı izleyen vatandaşlara gül dağıtıldı.

Etimesgut Müftüsü Yunus Bıçakçı'nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması olan "Kardeşlik Hukuku" adlı konferansının ardından Mamak Müftülüğü'ndeki din görevlilerinin oluşturduğu Tasavvuf Müziği Korosu birbirinden güzel ilahiler seslendirerek, büyük beğeni topladı.

Mamak Müftülüğü personelinden oluşan Tiyatro Topluluğu da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da oynadıkları "Kuşak Çatışması" adlı oyunlarıyla büyük alkış topladı. İmamlar yüzlerce kişinin önünde oynadıkları oyunla programa damgasını vurdu. Program sonunda Mamak Müftülüğü'nce liselerde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren 5 öğrenciye ödülleri verildi. Program sonunda okunan 872 hatim, 6 milyon tevhit, 6666 Yasin-i Şerif ve 3 milyon salavat için hatim duası

Reklam
Reklam

yapıldı.

"KUTLU DOĞUM HAFTASI TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRSİN"

Kutlu Doğum Haftasının merhamet eğitimini yaygınlaştırdığını belirten Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Tüm İslam Alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti. Kılıç, "Kutlu Doğum Haftasını çeyrek asırdır kutlamaktayız. Gerçekleştirilen bütün etkinliklerin, merhamet eğitiminin yaygınlaşmasına katkı sağlamasını temenni ederek, Kutlu Doğum Haftasının ülkemize vatandaşlarımıza, İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

"ONUN GETİRMİŞ OLDUĞU EVRENSEL MESAJLARI ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ"

Belediye Başkanı Mesut Akgül de, Kutlu Doğum Haftası programlarının Hz. Peygamberi anma değil, anlama etkinlikleri olduğunu belirterek, "Alemlere Rahmet, Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed'in doğumunun 1441.'inci yılında sizlerle olmaktan çok mutluyum. İki gündür gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası Programlarına yoğun ilgi gösteriyorsunuz. Sizlerin önceliği bizim önceliğimizdir. Kutlu Doğum haftasına dair yapılan etkinlikler aslında O'nu anma değil, anlama programlarıdır. O'nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz. Allah milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın. Kutlu Doğum Haftası, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirsin" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: