Mamak'ta Mezarlıklara Düzenleme

Ankara Mamak'ta bulunan 21 mezarlığı elden geçirerek daha temiz ve düzenli hale getiren Mamak Belediyesi,...

Ankara Mamak'ta bulunan 21 mezarlığı elden geçirerek daha temiz ve düzenli hale getiren Mamak Belediyesi, Ortaköy mezarlığında çalışma yapıyor. Mezarlıkta temizleme, düzenleme, yol, kapı, aydınlatma ve istinat duvarı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ile Ortaköy mezarlığındaki çalışmaları inceledi. Akgül, "İnsanlar yaşarken nasıl saygıyı hak ediyorlarsa, vefat ettikten sonra da aynı saygıyı hak ediyorlar. Biz de bu anlayışla mezarlıklarımıza gereken bakım ve önemi gösteriyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini ve defin işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda yoğun bir çalışma başlatan Mamak Belediyesi, Ortaköy ve Kayaş mezarlığı başta olmak üzere toplam 21 mezarlığı düzenlemeye tabi tutuyor. Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce mezarlık içi yol çalışmasıyla birlikte mezarlık etrafını saran ve yıkılan istinat duvarları da yeniden yaptı.

Mezarlıklarda gerçekleştirilen koruma ve güzelleştirme çalışmalarını yakından takip eden Akgül, "Ortaköy Mezarlığına ilçemize yakışır şekilde 6 adet kapı, 1500 metrekare yürüme yolu, 1400 metre çevre duvarı, 2 adet şadırvan yapıldı. Mezarlığın önünde bulunan yollarda da asfaltlama çalışması gerçekleşti. Mezarlığın hem içinde hem de dışında çalışmalarımız sona yaklaştı." diye belirtti. İlçede bulunan tüm mezarlıklarda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akgül "Her gün yüzlerce insanımızın ziyaret ettiği mezarlıklarda yürüyüş yollarından tutun da aydınlatmalara kadar bütün detayların yapımı hızla devam ediyor. Belediye olarak hayatta olan vatandaşlarımız kadar, ölülerimize de değer veriyoruz. Vatandaşlarımız artık mezarlıkları temiz ve huzur veren haliyle ziyaret edecek." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: