Mamak'tan ilk kafile Çanakkale'ye yola çıktı

Ankara Mamak Belediyesi’nin düzenlediği Çanakkale gezileri başladı. Kültür gezisi kapsamında vatandaşları Çanakkale'ye gönderen belediye, İstiklal...

Ankara Mamak Belediyesi’nin düzenlediği Çanakkale gezileri başladı. Kültür gezisi kapsamında vatandaşları Çanakkale'ye gönderen belediye, İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması ve Çanakkale Konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ile Mamak Belediyesi Çocuk Meclisi ve Bilgi Evleri öğrencilerinden oluşan 180 kişilik kafileyi uğurladı.

İlk kafilenin ardından, 11 Mayıs’ta Mamak Dayanışma Merkezi ve Aile Merkezi kursiyerleri, 18 Mayıs’ta da gençler ve ardından muhtarlar olmak üzere 720 Mamaklı Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı alanları gezecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, her Türk vatandaşının Çanakkale’ye giderek tarihi ile yüzleşmesini belirterek, kahraman ecdatlarıyla gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Çanakkale Gezisi kapsamında bu yıl 720 Mamaklıyı Çanakkale’ye göndereceklerini belirten Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşların Çanakkale’ye giderek kahraman ecdatlarıyla bir kez daha gurur duyacaklarını söyledi. Akgül, "Çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımlarımızın, insanlığın ibret abidesi Çanakkale’yi görmeleri için her yıl Çanakkale’ye kültür gezisi düzenliyoruz. Çanakkale’yi ve o mübarek coğrafyayı herkesin ziyaret etmesini çok önemsiyoruz. İlk kafilemiz yola çıktı. 2 gün boyunca bütün güzellikleriyle, heyecanıyla, gururuyla, hüznüyle Çanakkale’nin havasını teneffüs edecekler. Ben inanıyorum ki Çanakkale’ye giden her kardeşimiz, birlik ve beraberlik bağlarını daha da güçlendirerek dönecektir. Bu kutsal vatanın topraklarının nasıl kazanıldığını, uğruna ne bedeller ödendiğini yerinde gören vatandaşlarımız kahraman ecdatlarıyla bir kez daha gurur duyacaklar.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: