Mammadov: Türkiye Hocalı’da Yaşananları Soykırım Olarak Kabul Etmeli

Azerbaycan İstanbul Konsolosu Ceyhun Mammadov, Türkiye’nin Hocalı’da yaşanan katliamı soykırım olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi....

Azerbaycan İstanbul Konsolosu Ceyhun Mammadov, Türkiye’nin Hocalı’da yaşanan katliamı soykırım olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ‘Hocalı Katliamı’ isimli panel SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Azerbaycan İstanbul Konsolosu Ceyhun Mammadov, Azerbaycan Talebe ve Mezunlar Derneği eski Başkanı Saday Alişov, Kafkasya Uzmanı Karim Asghari ve Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Öçalan konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Mammadov, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yaşanan Hocalı Katliamı'nın 'soykırım' olduğunu kaydetti. Şu anda Ermenistan Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Sarkisyan’ın "Azeriler bizi oyun oynuyor sanmasınlar. Sivillere karşı yaptığımız operasyonla şaka yapmadığımızı kanıtlamış olduk." dediğini vurgulayan Mammadov, Pakistan ve Meksika’dan sonra dün de Çek Cumhuriyeti tarafından 'Hocalı Katliamı'nın’ 'soykırım' olarak kabul edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Kasıtlı olarak yapılan bu katliamın, Türkiye Cumhuriyeti tarafından da soykırım olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Mammadov “Azeri halkı Türkiye’den destek beklemektedir. Karabağ’da Azeri bayrağı dalgalanmadıkça Türk milleti başı dik yürüyemeyecektir." diye konuştu.

Ermenistan devletinin ilk kurulduğu dönemden bugüne kadar sınırları içerisinde yaşayan Türklerden arındırıldığının üzerinde duran Saday Alişov, "Ermenistan kurulduğunda nüfusunun yarısı Türklerden oluşuyordu. Fakat bugün Ermenistan’da tek bir Türk yaşamamaktadır." dedi.

Reklam
Reklam

Panelin sonunda, SAÜ Öğrenci Konseyi tarafından konuşmacılara çiçek ve plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: