Mamuşa Ve Karacabey Arasında Kardeşlik Köprüsü

Kosova’nın Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, kardeş şehir olmak için Bursa'nın Karacabey ilçesine geldi. Mamuşa...

Kosova’nın Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, kardeş şehir olmak için Bursa'nın Karacabey ilçesine geldi.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve beraberindekiler ilk olarak Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven'i ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Bütüç, "Bir Kosovalı Türk olarak, dünyanın en genç ülkesi Kosova Cumhuriyeti'nden saygılarımızı ve sevgilerimizi getirdik. Bizler Kosova'da kültürümüzü, dilimizi ve dinimizi yaşatma mücadelesini veriyoruz. Balkanların en genç ülkesinde, Mamuşa Belediyesi'nde Türkçe resmi ve birinci dildir." dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Ahmet Yurtseven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin, Kosova'daki Türklere yönelik yardım ve desteğine devam ettiğini söyledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'u da ziyaret eden Mamuşalı heyet, Koç'a Mamuşa hakkında bilgiler verdi. Koç, kardeş ilçe olmak için gerekli teşebbüslerin başlatıldığını söyledi. Ziyaretlerin ardından Mamuşa heyetinin onuruna akşam yemeği verildi.

Kosovalı heyet ayrıca Karacabeyliler Derneği’nin yanı sıra ilçedeki bazı sivil toplum örgütlerini de ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: