Manama

Orta Doğu'ya bir aşinalığınız yoksa, burayı Bahreyn'in başkenti olarak düşünebilirsiniz (Manama, ada takımlarının kuzeydoğusunda) ya da benzer bir şekilde İran Körfez kıyılarının biraz daha ilerisine uzanan Dubai hakkında da aynı şeyi düşünebilirsiniz.

Orta Doğu'ya bir aşinalığınız yoksa, burayı Bahreyn'in başkenti olarak düşünebilirsiniz (Manama, ada takımlarının kuzeydoğusunda) ya da benzer bir şekilde İran Körfez kıyılarının biraz daha ilerisine uzanan Dubai hakkında da aynı şeyi düşünebilirsiniz. Güzel bir tahminde bulunmuş olsanız da, bunun arkasında bir gerçeklik payı bulunuyor. Sonuçta Bahreyn, belki de Körfez ülkelerinin en liberal ve aklın dışa dönük olduğu yerlerinden. Bu özelliklerini kesinlikle Dubai ile paylaşıyor.

Diğer bir yönden farklılıkları da bulunuyor. Dubai, kalabalık ve sıkışık metropol bir kent iken Manama (adı, "uyku şehri" anlamına gelir) daha sessiz sakin bir kent. Bu yönden birbirlerinden oldukça farklılar. Elbette Manama da güzel bir sahil bulvarı kordona sahip. Görülmeye değer tarihi ve kültürel yapıları, kusursuz Ulusal Müze'yi Bahreyn Fort'u ve şehir dışında bulunan Ulusal Al-Fatih Camii'ni içeriyor. Müze, arkeolojik bulguların, Bahreyn antik tarihinin ve daha yakın geçmiş tarihin üzerinde duruyor.

Reklam
Reklam

Manama şehrinde, açık pazarları (inci ve altın satan kişileri) ve diğer pazarları bulacaksınız. Akşamları ise bölgeyi kısmen garip yapan restoranlar ve barlar bulunuyor. Ancak son zamanlarda hükümet, 3 yıldızlı otellerde alkol satışını yasaklayarak kullamını da sıkı denetim altına almış. Burası "Körfezin Genelevi" olarak anılıyor (bizim tabirimiz değil). Eğer bunda gerçeklik payı olsaydı, Bahreyn oldukça muhafazakar bir genelev olurdu. Ancak burası bir Liberal Körfez Devleti.

Not: Manama'nın, uluslararası hava ağı iyi olduğundan, Bahreyn girişleri için iyi bir nokta.

Anahtar Kelimeler: