Manav Ve Pazarda Nisan Ucuzluğu

Güney Marmara'da, eriğin kilosu mart ayına oranla 150'den 10, badem çağlası ise 60'tan 5 liraya geriledi.

Güney Marmara'da, eriğin kilosu mart ayına oranla 150'den 10, badem çağlası ise 60'tan 5 liraya geriledi.

Havaların ısınmasıyla, özellikle sıcak kıyı bölgelerde hasadı artan bazı meyve ve sebzelerin fiyatları ucuzladı.

"Baharın müjdecisi" badem çağlası, martın başlarında kilogramı 60 liradan tezgahlardaki yerini alırken, ürünün bollaşmasıyla manav ve pazarcıların etiketlerindeki rakamlar 5 liraya kadar geriledi. Edremit Körfezi'nde, Kazdağları'ndan toplanan badem çağlaları da yol kenarlarında satışa sunulmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Martta, iriliğine göre tanesi 1,5 liraya denk gelen fiyatıyla dikkati çeken eriğin kilogramı ise 150'den 10 liraya düştü. Manav ve market reyonlarındaki yerini alan eriğin bir iki hafta içinde daha da ucuzlaması bekleniyor.

Havaların ısınmasıyla, birçok bölgede üretimi artan çilek de ilgi gören ürünler arasında yer alıyor. Çileğin kilosu da 2,5 ila 4 lira arasında değişiyor.

İlkbaharın ikinci ayında, meyveler kadar bazı sebzelerin fiyatları da geriledi. "Karaciğer dostu" olarak bilinen enginarın tanesi 1,5-2 liradan 1 liraya indi. Domates 2-4, "Yalova çıtırı" ya da "Yalova bademi" olarak nitelendirilen salatalık ise kilogramı 2,5-3,5 liradan alıcı buluyor.

Muhabir: Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: