Manavgat Belediyesi 3 Ay Içinde 33 Köye Yardımda Bulundu

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2013 yılı ilk üç ayında 33 köye hizmet götürdüklerini...

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2013 yılı ilk üç ayında 33 köye hizmet götürdüklerini belirtti.

Başkan Sözen, köylerde yaptıkları yardım ve çalışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Manavgat Belediye Meclisi'nin, Büyükşehir Yasası'nda değişiklik yapan kanunun belediyelere tanıdığı köylere hizmet götürme yetkisi konusunda, Türkiye'de karar alan ilk belediyenin Manavgat olduğunu kaydetti. Sözen, köylerden gelen talepler doğrultusunda hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

Üç ay içinde hizmet götürdükleri köylerin isimlerinin Ahmetler, Aksaz, Altınyaka, Aşağıışıklar, Avasun, Belenobası, Burmahan, Çağlayan Camii, Çardak, Çavuşköy, Çeltikçi, Dikmen, Doğançam, Fersin, Gebece, Gündoğmuş (Çiçekoluk Köyü), Gündoğmuş (Güneyyaka), Demirciler, Halitağalar, Karabucak, Karakaya, Karaöz, Külcüler, Sağırin, Salur, Saraşlı, Sırt, Taşağıl, Taşkesiği, Tepeköy, Ulukapı, Yavrudoğan, Yeniköy ve Sığırcılar Mahallesi olduğunu belirten Sözen, yardımlar kapsamında köylere bank verilmesi, yol tamiratında çalıştırılması için kamyon, kepçe, greyder, kepçe temini, piknik masaları temini, 400’lük, 300’lük, 200’lük büzler, evleri yanan vatandaşlar için kiremit, çimento ve yapı tuğlaları temini, yolların yamanması için mıcır, köylerdeki camilerin tamiratları için kum temini, demir yardımı, çakıl temini, köylerin yolları için asfalt dökümleri, kamyon temini, kilit parke taşı yardımları, köy okulları için oyun grupları, stabilize malzemesi, mezarlıklar için oturma grupları ve bordür temini yardımları yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Sözen, "Manavgat Belediyesi büyük belediyedir. 78 köyümüze sorumluluğumuz gereği hizmet etmeye devam ediyoruz. Bunun da reklamını yapmıyoruz. Manavgat'ta destek vermediğimiz hiçbir köyümüz yok, merkez belediye olarak göreve geldiğimizden beri köylerimize de merkez mahallelerimiz gibi hizmet ediyoruz. Bu bizim görevimiz ve borcumuzdur. Manavgat Belediyesi sosyal demokrat, insan odaklı görev anlayışını özümsemiş bir belediyedir. Köylere hizmet kapsamımızı genişleteceğiz. Köylümüzün refahı için büyük projelerimiz var. Bunları yeri ve zamanı geldiğinde paylaşacağız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: