Manavgat Belediyesi, cenaze defin işlemlerinden ücret almayacak

Antalya Manavgat Belediyesi, kurduğu Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattı ile cenaze kaldırım işlemlerini ücretsiz yapacağını...

Antalya Manavgat Belediyesi, kurduğu Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattı ile cenaze kaldırım işlemlerini ücretsiz yapacağını duyurdu.
Manavgat Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Ali Çelik, Belediye Meclisi üyesi Abdullah Uğur ve belediye din görevlisi Nurettin İnal'la birlikte yaptığı basın toplantısında Alo 188 hattı ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Şehiriçinde Manavgat Belediyesi Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattını arayan herkesin sala, belediye anonsu, cenaze yıkama, cenaze taşıma, dini telkin, cenaze namazı kıldırma, taziyeye gelenler için cenaze evine çadır kurma, çay servisi, mezar yeri ve mezar kazma hizmetlerini ücretsiz yaptıklarını belirten Sema Ecevitoğlu, Antalya, Isparta, Burdur ve Konya illerine de cenaze taşıma araçları müsait olduğunu sürece nakil yapacaklarını kaydetti.
Manavgat'ta bütün mezarlıklarda çevre düzenlemesi güzelleştirme çalışmaları başlattıklarını belirten Ecevitoğlu, mezarlıkların tamamına çiçek ekimi yapacaklarını söyledi.
Mezarlık ziyaretine gelen ailelerin rahat bir şekilde dua ve Kur'an-ı Kerim okuması için toplam 300 tabure yaptırdıklarını belirten Ecevitoğlu, ayrıca her mezara yanına yapacakları mini dolap sistemi ile içine dua kitabı ve Kur'an-ı Kerim koyacaklarını ifade etti.
Ecevitoğlu, "Manavgat'ta bütün mezarlıklarımızda genel çevre düzenlemesi yapıyoruz. Ayrıca Kavaklı Mezarlığı'nda bir bölümü yerleşik yabancılar defni için yapıyoruz. Manavgat'ta yaşayan ve hayatını kaybedince ilçemize gömülmek isteyen gayr-i Müslimlere de A'dan Z'ye hizmet vereceğiz. Cenazeyi toprağa verme ve Hristiyan din adamı bulmada Antalya ve Alanya'daki gönüllü çalışan din adamlarından yardım isteyeceğiz. Manavgat merkezde cenazenin yıkanması ve toprağa verilmesi A'dan Z'ye ücretsiz. Yaptığımız hizmetle sosyal belediyeciliğin şartlarını yerine getiriyoruz." diye konuştu.
Manavgat'ta ayrıca şehitler için Şehitlik yapacaklarını belirten Ecevitoğlu, bayan cenazelerin dini işlemleri ve defni içinde Manavgat Müftülüğü'nden yardım alacaklarını kaydetti.
Öte yandan Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, ilçede belirlenen saatler dışında çöp atımı yapılması halinde ceza-i müeyyide uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti. Vatandaşların çöplerini saat 20.00 ile 22.00 saatleri içinde dışarı çıkarması gerektiğinin altını çizen Ecevitoğlu, belirlenen saatlerin dışında çıkarılması halinde çöplerden sıvı sızmasına bağlı koku oluştuğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz