Manavgat Emniyet Müdürü Gündoğmuş: Trafik hata kabul etmez

Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, "Trafik kuralları sürücülerin mal ve can güvenliğini kontrol ve...

Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, "Trafik kuralları sürücülerin mal ve can güvenliğini kontrol ve koruma altına almak için konulmuştur. Trafik hata kabul etmez." dedi.

Trafik düzeninin toplumun düzeyi olduğunu belirten Gündoğmuş, can ve mal kaybının önüne geçmede trafik kurallarına uymanın bir insanlık görevi olduğunu kaydetti. 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri ile ilgili bilgilendirme yapan Gündoğmuş, kazaların genellikle aşırı hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanma, karşılıklı yarış ve trafik kuralları ihlali nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Manavgat turizm şehri olduğu için trafikte yaya önceliğine her zaman önem verdiklerini belirten Gündoğmuş, okul önlerinde kontrollü araç geçişini kursa katılan 46 gönüllü trafik denetçisinin sağladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Trafik kurallarına uygun şekilde araç kullanılan toplumlarda kaza riskinin düşük olduğunun altını çizen Gündoğmuş, bir trafik kuralı ihlalinin çoğu zaman ölümle sonuçlanabileceğini sürücülerin hiç bir zaman akıllarından çıkarmaması gerektiğini kaydetti. Gündoğmuş, "Trafik kuralları sürücülerin mal ve can güvenliğini kontrol ve koruma altına almak için konulmuştur. Trafik hata kabul etmez. Hatanın da telafisi olmaz. Kırmızı ışık ihlali, aşırı hız, alkollü araç, hatalı sollama ve araç yarışı yaparak sürücüler kendisi ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmasın. Aşırı hızda aracı kontrol etmek zordur. Aracımıza bindiğimizde emniyet kemerimizi bağlayarak hayata bağlanalım. Trafikte tehlikeli araç kullanarak başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmayalım." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz