Manavgat Emniyeti kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga...

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, yaptığı açıklamada, kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşların uyanık olması gerektiğini söyledi.

Manavgat genelinde uyarı için 20 binin üzerinde broşür ve el ilanı dağıttıklarını belirten Gündoğmuş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün muhtemel kontör dolandırıcılığına karşı cep telefonlarına gönderdiği uyarı mesajları ile vatandaşları bilgilendirdiğini kaydetti.

Dolandırıcılık olayının emekli ve çalışanların maaşlarını aldığı dönemlerde artış gösterdiğine dikkat çeken Gündoğmuş, duyarlı vatandaşlık gereği telefonla arayarak, kendisini polis, asker, adliye personeli olarak tanıtan kişilerce telefon kontörü talebine itibar edilmemesinin gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Gündoğmuş, "Duyarlı vatandaşlık gereği kontör taleplerine itibar etmeyelim. Unutmayalım ki polis kontör istemez. Vatandaşları korkutup, kandırarak para ya da kontör isteme dolandırıcıların seçtiği bir yol. Size çekilişten şu kadar para çıktı türü mesajlara da inanmayalım." dedi.

Hiçbir baş komiser, polis, savcı veya devlet görevlisinin vatandaştan kontör ya da para istemeyeceğini vurgulayan Gündoğmuş, böyle bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşların hiç vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat telefonunu aramalarının yeterli olacağını kaydetti.

Öte yandan Müdür Gündoğmuş, 2 yıl önce başlattıkları ve motosiklet kazalarını en düşük seviyeye düşürmek için hazırladıkları Manavgat Kask Takıyor Kampanyası'nı 2012'de de sürdüreceklerini dile getirdi.

Gündoğmuş, motosiklet sürücüsü için kask takımının can güvenliği için emniyet kemeri takma anlamına geldiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz