Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncel: -"Taklit ve tağşiş ürünler kullanan işletmelerin isimleri bakanlık tarafından teşhir edilecek"

Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, turizm işletmeleri ve otel yöneticilerini taklit ve tağşiş ürünlere karşı uyardı.

Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, turizm işletmeleri ve otel yöneticilerini taklit ve tağşiş ürünlere karşı uyardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan turizm işletmeleri ve otellere yönelik gıda güvenliği ve alkollü içkilerle ilgili toplantı düzenledi. Toplantının açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel, taklit ve tağşiş ürünler kullanan işletmelerin isimlerinin bakanlık tarafından afişe edileceğini söyledi.

Otellerde taklit ve tağşiş ürünlerle çok fazla karşılaşıldığını kaydeden Birol Tuncel, "Bal, zeytinyağı, yoğurt ve kaşar peyniri gibi ürünlerde sorun çıkıyor. Tabii siz bunları bilemezsiniz. Ama aldığınız üreticiden bunların aylık analiz raporlarını isteyebilirsiniz" dedi.

Reklam
Reklam

Otel depolarında son kullanma tarihi geçen ürünlere de müsamaha gösterilmeyeceğini ve alınan bal örneğinde sahtecilik tespit edilmesi halinde, otel isminin afişe edileceğini kaydeden Tuncel, "Böyle durumlarda bizim cezamızın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı da ceza verecek ve yıldız uyarısı yapacak" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gıda konusuna büyük önem verdiğine dikkati çeken Tuncel, özellikle sahil bölgelerinde turizm sezonunda denetimlerin artacağını bildirdi. Manavgat'ın her yıl 4 milyon turist ağırladığını ifade eden Tuncel, kendilerinin de yürüttükleri bir projeyle Avrupa ülkelerinde gıda güvenliğinin nasıl sağlandığını ve bölgeye nasıl adapte edilebileceğini araştırdıklarını söyledi.

Toplantıda Gıda Mühendisi Tülin Erol, alkollü içkiler, Veteriner Hekim Nurgül Taştan ise gıda güvenliği konusunda sunum yaptı.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz