Manavgat HEM’in projesine hibe desteği

Manavgat HEM'in hazırladığı ve yabancı ülkelerden paydaşları bulunan projeye AB tarafından 16 bin 500 Avruluk destek verilecek.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan ‘Sürdürülebilir Gelişme İçin Geleneksel Yaşam Tarzı Modeli’ projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Projede Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün yanı sıra Yunanistan, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz ve Litvanya’dan sivil toplum kuruluşları ile eğitim kurumları da paydaş olarak yer alıyor.

Proje hakkında Manavgat Kaymakamlığı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Manavgat Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve Müdür Yardımcısı Adem Yılmaz katıldı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, kamu görevlilerinin ve kurumların dönüşümü konusunda Manavgat’ta yapılan çalışmalarda oldukça büyük mesafe alındığını kaydetti. Kurumlardan uygulanabilir ve pratik faydası olan projeler istediklerini kaydeden Kaymakam Bulgurlu, “Kamu görevlileri dönüşüm mantığında, her kurumdan yılda en az 5 tane ulusal ve uluslar arası çapta olmak üzere proje üretmeleri çağrısında bulunduk. Manavgat HEM son derece güzel bir proje hazırladı. Bu projeye Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek, 16 bin 500 Avro hibe ile desteklenmesine karar verildi” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, projenin kabul edilmesinden dolayı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bir mektup yazdığını kaydetti.

Proje hakkında bilgi veren Manavgat HEM Müdürü Yardımcısı Adem Yılmaz, genç neslin kendinden önceki kuşağın bilgilerine sahip olmadığını bunun yerine teknolojik gelişmelerle ilgilendiğini ifade ederek; “Biz projemizle, bizde önceki kuşakların bilgilerini toplamak istedik. Onların tecrübelerini sonraki kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz” dedi. Yılmaz, projeyle geleneksel bilgi, gelenekler, örf ve adetler ile sosyal hayata dair pek çok konuyla ilgili büyük bir bilgi birikimine sahip olan, hayatın içinde yer edinen yaşlı insanlarla görüşmeler yaparak onların geleneksel bilgilerinin ve eşsiz tecrübelerinin yeni kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini ifade etti. Adem Yılmaz, projeye Yunanistan, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile Litvanya’dan bir üniversitenin katıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

10 öğretmen ve 2 öğrenciyle gerçekleştirilecek olan projenin Temmuz 2014’te tamamlanması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: