Manavgat Kitap Okumada Rol Model Oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 25 bin 232 öğrenci, bir yıl içinde 356 bin kitap okudu. Manavgat,...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 25 bin 232 öğrenci, bir yıl içinde 356 bin kitap okudu.

Manavgat, kitap okumada Antalya bölgesinde model oluşturuyor. 'Türkiye Okuyor ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde 378 erkek, 884 kadın olmak üzere toplam bin 262 yetişkin Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü birinci ve ikinci kademe kurslarına katılarak okuma yazma öğrendi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçede okullarda öğrenci başı kitap okuma sayısının 14 olduğunu söyledi. Öğrencilerin kitapla buluşmaları için her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Bulgurlu, kitap okumada kişi başı 14 kitapla Antalya ve Türkiye'ye örnek model olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz