Manavgat MYO Müdürü Sert: Ülkede Özgürce Yaşamayı Şehitlerimize Borçluyuz

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, ülkedeki hür ve...

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, ülkedeki hür ve bağımsız yaşamın şehitlere borçlu olduğunu söyledi.

Sert, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, 98 yıl önce ülke savunmasında şehit olan bütün şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını kaydetti. Çanakkale Savaşı'nın, yüzyılın en büyük savaşlarından biri olduğunu belirten Sert, bu büyük mücadele sırasında Osmanlı ordusunun İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yaptığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Çanakkale'de, 300 bin askerin şehit olduğu bu savaşlar sonucu, düşman donanmalarının ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığını belirten Sert, şanlı bayrağın özgürce dalgalandığı yurdu, Çanakkale Zaferi'ni ve diğer büyük zaferleri armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünseler de az olduğunu kaydetti. Sert, "Çanakkale Savaşları, Türk tarihinin belki de en önemli savaşıdır. Bugün hür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinmesi gerekir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk vatanının ve milletinin varlığıyla devletin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." diye ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz