Manavgat Şelalesi'nde aktif turizm sezonu sona erdi

Antalya'nın Manavgat Şelalesi'nde turizm sezonu sona erdi. Turizm sezonunda çağlayana gelen turist ağırlığını Rus, Orta...

Antalya'nın Manavgat Şelalesi'nde turizm sezonu sona erdi. Turizm sezonunda çağlayana gelen turist ağırlığını Rus, Orta Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve İskandinav ülkeleri vatandaşları oluşturdu.
Manavgat Şelalesi İşletme Sorumlusu Tekin Başoğlu, çağlayanda aktif turizm sezonunun sona erdiğini söyledi. Bu sene iyi bir turizm sezonu geçirdiklerini belirten Başoğlu, ziyaretçi ağırlığını Ruslar, Orta Avrupa ve İskandinav ülke vatandaşlarının oluşturduğunu kaydetti. Çağlayana dünyanın 47 ülkesinden Antalya'ya tatile gelen turistin ziyarette bulunduğu bilgisini veren Başoğlu, son yıllarda Uzakdoğu, Balkanlar, Ortadoğu, Baltık ve Afrika ülkelerinden de şelaleyi görmeye geldiğini söyledi.
Çağlayana gelen konuklara Yörük çadırında Osmanlı mutfağının bütün yemek ve tatlı çeşitlerini servis ettiklerini belirten Başoğlu, Rus, Alman, Belçika, Hollanda ve İskandinav ülke vatandaşlarının yöresel ve ızgara türü yemeklere ilgi gösterdiğini kaydetti. Başoğlu, "Çağlayanda aktif turizm sezonu sona erdi. Sezon sona erse de şelaleyi yerli ve yabancı turistler ziyaret etmeye geliyor. Sonbahar ve kış döneminde ziyaretçi ağırlığı yerli, Alman ve İskandinavlardan oluştu. İyi bir sezon geçirdik. Osmanlı mutfağına özgü yemek ve tatlılar çıkarmamız turistlerin şelalede uzun süre kalmasını sağlıyor. Böylece yemek kültürümüzü de tanıtmış oluyoruz. Yerli ve yabancı konuklar çağlayanın su akışı eşliğinde Osmanlı mutfağına ait yemek ve tatlı çeşidi yemeyi seviyor." diye konuştu.
Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi İskandinav Turist Uzmanı Mehmet Reşat Akıl, Antalya'ya getirdikleri Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı turistleri haftanın 3 günü Side Antik Kent'i gezdirdikten sonra topluca Manavgat Şelalesi'ni gezdirdiklerini söyledi. İskandinav turistlerin çağlayana genelde yemek yeme ve hatıra fotoğrafı çektirmeye geldiklerini belirten Akıl, özellikler Norveç ve İsveçli turistlerde fotoğraf çektirmenin bir kültür olduğunu ve gezdikleri yerlerin hepsini fotoğrafladıklarını ifade etti.
Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, çağlayana gelen turist sayısında son beş yıl içinde kademeli artış olduğunu söyledi. Geçen yıl çağlayana 850 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini belirten Ersoy, sene sonuna kadar bu rakamın bir milyonu bulmasını beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz