Manavgat Ulusal Aşçılar Yarışması 700 Aşçının Katılımıyla Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç gün sürecek olan 1. Manavgat Ulusal Aşçılar Yarışması başladı. Yarışma için...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç gün sürecek olan 1. Manavgat Ulusal Aşçılar Yarışması başladı. Yarışma için ülke genelinde 700 aşçının kayıt yaptırdığı bildirildi. Akdeniz Aşçılar Derneği(AKEAD) ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu(AŞPAFED) öncülüğünde Perşembe Pazarı'nda yapılan yarışma başladı. Yarışmanın başta yemek, balık, meyve süsleme, pasta yapımı olmak üzere 24 kategoride yapılacağı belirtildi. Yarışma ile ilgili basın açıklaması yapan AKEAD Başkanı Ömer Atan, 3 gün sürecek olan yarışmanın amacının bölgedeki gastronomi(yemek kültürü) yaygınlaştırmak olduğunu belirten Atan, bunun yanı sıra 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip Manavgat'ta sektöre nitelikli ve işinde aranan adam olan elamanları seçmek olduğunu kaydetti.
Bölge destinasyonunda 30 turizm sektörü çalışanının olduğunu belirten Atan, bunun 10 bininin aşçıların oluşturduğunu söyledi. Dereceye girenlere altın, gümüş ve bronz madalya yanı sıra kupa vereceklerini belirten Atan, gelecek yıl yarışmayı uluslararasına taşıyarak Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, Norveç, Fransa, İsveç, İsviçre ve Avusturya'dan gelen aşçıları yarıştıracaklarını kaydetti. Atan, " Yarışmaya Türkiye genelindeki meslek okulları ve üniversitelerden yoğun bir talep var. Ayrıca otellerden meslektaşlarımız da katılacaklardır.Yarışmada işçilik, kompozisyon, sunum ve lezzet gibi değerlendirmelerin yapılacak. Yarışma ile hedefimiz sektöre nitelikli elaman kazandırmak. Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ta 10 bin aşçı çalışıyor. Bu aynı zamanda gastronomi turizminde dünya turizminde marka olmamızı sağlayacak. " diye konuştu.
Yarışmaya gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, yarışmacılara başarılar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: