Manavgat, Yöresel Ürünlerini Markalaştırarak Pazarlayacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi tarım, hayvancılık, örtü altı sebze üretimi, süt ve süt mamulleri ile zeytin...

Antalya'nın Manavgat ilçesi tarım, hayvancılık, örtü altı sebze üretimi, süt ve süt mamulleri ile zeytin yağında marka olmayı hedefliyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural, ilçede yetişen her yöresel ürünün dünya pazarında aranan ürün olması için marka değeri oluşturacaklarını söyledi. Vural, fuarda, başta zeytinyağı olmak üzere, Manavgat'ta yetişen her ürünü markalaştırmak için uğraş vereceklerini kaydetti.

Manavgatlılar, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile yapılan 3. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda ilçede yetişen tarım, hayvancılık, örtü altı sebze üretimi, süt ve süt mamulleri ile yöresel zeytinyağının tanıtımı yapıldı. Manavgatlı zeytinyağı fabrika sahipleri, fuarda zeytinyağında marka olduklarını göstermek için Vali Altıparmak ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na özel yapım zeytinyağı şişesi ve sabun hediye etti.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki yıllarda fuarın uluslararası bir boyut kazanmasıyla yöresel ürünlerin daha önplana çıkacağını ifade eden MATSO Başkanı Vural, "Başkan Hisarcıklıoğlu, fuarın önümüzdeki yıl uluslararası hale getirileceğini bildirdi. Böylece, yöresel ürünlerimiz yurt dışına çıkacak demektir. Dünya ile tanışacak. Dünyada aranan ürün olması için de marka değeri olması şart." dedi.

Geçen yıl fuara Van'dan katılan bir lokumcunun, bu sene Antalya'da 80 otele lokum sattığını hatırlatan Vural, Bolu'nun Kızılcık tarhanasının ise yurt dışında satılmaya başlandığını ifade etti.

Fuara, ürettikleri Antalia zeytinyağlarının tanıtımı için katıldıklarını belirten Sertkaya Zeytinyağı Fabrikası sahibi Harun Sertkaya da hedeflerinin en kısa sürede ürettikleri yağı dünyada aranan marka haline getirmek olduğunu söyledi. Üretilen bir ürünün aranan marka olması için önce tescillenmesi gerektiğini belirten Sertkaya, global dünyada ticarette ülkeler arası sınırlar kalktığı için üretilen ürünün alıcı bulması için markanın şart olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Manavgat'ın coğrafi, iklim ve toprak yapısının zeytin yetiştiriciliğine elverişli olduğunu belirten Kaymakam Bulgurlu da ilçede tarım alanlarının yüzde 49'unda zeytin yetiştirildiğini söyledi. Manavgat'ta 10 zeytinyağı fabrikası olduğunu hatırlatan Bulgurlu, üretilen ürünün dünya pazarında aranan değer olmasının yegane yolunun marka olmasından geçtiğini kaydetti. Manavgat'ın zeytincilikten sonra tarımda ikinci en önemli potansiyelinin örtü altı tarım olduğunu anlatan Bulgurlu, bölgede örtü altı tarımın yüzde 2 seviyesinde olduğunu, bunun yüzde 10 çıkması halinde örtü altı gelirlerinin 4 milyar dolara çıkacağını söyledi. Bulgurlu, Manavgat'ın yıllık ortalama turizm gelirinin ise 3,5 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: