Manavgat'ın yapay şelalesi Manavgat Şelalesi kadar ilgi görüyor

Antalya bölgesine gelen Avpalı turistler dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi yanı sıra turizm şehri içinde bulunan...

Antalya bölgesine gelen Avpalı turistler dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi yanı sıra turizm şehri içinde bulunan yapay şelaleye de ilgi gösteriyor. Manavgat Şelalesi'ni gezmeye gelen turistler Side Antik Kent ve ırmakta bot turu öncesi Türkbeleni'nde bulunan 5 aşamalı yapay şelaleyi ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektiriyor. Scanway Turizm Seyahat Acentesi Norveçce ve Eko Turizmi Uzmanı Anja Fuglsang, Manavgat Şelalesi'ne getirdikleri İskandinav ülke turistlerine Antalya'ya dönüşte yapay şelaleyi de ziyaret ettirdiklerini söyledi. İskandinav turistlerin genelde yapay şelaleye genelde hatıra fotoğrafı çektirmek için ziyaret ettiğini belirten Fuglsang, yapay şelaye çevresinde güzelleştirme çalışması yapılması halinde turist ziyaretleri için daha etkin hale gelebileceğini kaydetti. Fuglsang, "Eko turu kapsamına Manavgat Şelale, Uçansu Şelalesi, Gizli Cennet Mağarası ve Altınbeşik Mağarası yanı sıra yapay şelaleyi de içine aldık. Özellikle Norveç ve Danimarkalı turistler yapay şelale önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor. " diye konuştu.
Su zenginliği bakımından turizm şehrinin sembolinin Manavgat Şelalesi olduğunu belirten Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, beldeleri sınırları içinde bulunan çağlayanı geçen yıl 850 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi. Başta Almanya olmak üzere çağlayanın yurtiçi ve yurtdışında tanıtımını yaptıklarını belirten Ersoy, yıl sonuna kadar bu rakamın 1 milyona ulaşmasını beklediklerini kaydetti.
Yapay şelalesinin turizm şehrinin tanınmasında çok büyük katkısının olduğunu belirten Manavgat Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, bölgede yapacakları çevre düzenlemesi ve güzelleştirme çalışmaları ile turizmde daha etkin hale geleceğine inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz