Manavgatlı avukatlar, Avrupa hukukunu yerinde gözlemledi

Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne araştırma yapmak için Fransa'ya giden Manavgatlı 4 Türk avukat yurda...

Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne araştırma yapmak için Fransa'ya giden Manavgatlı 4 Türk avukat yurda döndü. 10 günlük Avrupa ülkelerindeki hukuk sistemi araştırmaları ile Belçika, Fransa, Lüksemburg, Hollanda ve Almanya'da hukuk fakülteleri ve mahkeme duruşmalarını yerinde gören Türk avukatlar, Avrupalıların yargılama yapılan adliyelerinin tarihi eski binalar olmalarını dikkat çekici bulduklarını belirtti.
10 günlük gezi ile ilgili açıklama yapan avukat İlyas Bal, Türkiye'nin hukuk sistemi ile Avrupa'nun hukuk sisteminin örtüştüğünü söyledi. Avrupalıların tarihi binalarını korumada gösterdikleri gayrete hayran kaldıklarını belirten Bal, Paris Sorbonne Üniversitesi öğretim üyeleri ile görüştükten sonra adli duruşmaları da yakından izleme fırsatı olduğunu söyledi. Gezi süresince Avrupa ülkelerindeki meslektaşları ile görüştüklerini belirten Bal, ülkeler arası hukuk sistemleri ile ilgili karşılaştırmalı sohbet ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

"TARİHİ ESERLERİNİ ÇOK İYİ KORUMUŞLAR"
Bal, izlenimlerini şöyle aktardı: "10 günlük Avrupa gezimiz bizim için bilgilenme adına dolu dolu geçti. Avrupalıların tarihlerine düşkünlüğü bizleri kendilerine hayran bıraktı. Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İtalya ve Fransa'da bir oğlun büyükbabasından kalma evinde oturması büyük bir onur. Trafiğe kapalı alanlarda büyükbabasının evine gitmek için torun 2 kilometre yürümekten heyecan duyuyor. Bizde olsa tarihi binayı restore etme yerine yıkarak hemen yenisini yaparız. Fransa, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'da 2 yıl önce yapılan cadde ve sokaklardaki parke taşı döşemeleri hiç bozulmadan orijinalliğini koruyor. Bütün eğitim, öğretim, yerel yönetim, idari merkezler ve parlamento çalışmaları tarihi binalarda yapılıyor. Avrupa'da bazı ülkelerin 400 yıl geçmişleri olurken, ülkemizde ise değişik medeniyetlere ait binlerce yıllık tarihi eser var. Bu zenginliğimizi korumak zorundayız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz